Доступність посилання

ТОП новини

Боротьба з кризою в Україні? Аптеки завищують ціни на ліки? (Огляд преси)


Київ – Боротьба українських владних структур з кризою нагадує журналістам «Нової газети» боксерський поєдинок із зав’язаними очима: без стратегії, хаотично і з судомами. Зате з прапорами і транспарантами. Видання зазначає, що криза – час парадоксів. Її безпосередніх винуватців вибачають і навіть їм допомагають. Постраждалим же пропонують ще більше затягнути паски. Резюме: в Україні ніхто по-справжньому з кризою не бореться, бо вона вигідна багатьом. Про це йдеться в статті «Криза боротьби з кризою».

«Газета 24» пише, що в умовах економічної кризи у Президента Віктора Ющенка з’явився шанс не лише послабити позиції Юлії Тимошенко, свого головного конкурента на президентських виборах, але й подовжити свої повноваження. Подробиці подає публікація «Ющенко змінює план».

Дописувач газети «Голос України» зазначає, що інформаційні спецпроекти на зразок «Всесвітньої історії» чи «Малоросії» і досі благополучно перебувають не лише в умах пострадянських за мисленням українських політиків, а й у шкільних підручниках незалежної України. Однак поступово правдиві, документально підтверджені факти з тисячолітньої української історії складаються в яскраві картини минулого українського етносу. Більше про минуле і його оцінку в сьогоденні розповідається в статті «Велика Україна і Мала Русь».

Щодня українські податківці перевіряють 400 аптек. Аналіз цін на ліки засвідчив: майже всі аптеки більше половини препаратів реалізують з націнкою в 150-200%. І нині, як запевнили податківці журналістів газети «Діло», існує можливість зробити торговельні націнки на лікарські засоби не більше, ніж на 25%.

Рівно 15 років тому під час сутички з міліцією були затримані керівники секти «Біле братство» Юрій Кривоногов та його дружина Марина Цвигун. Оголосивши про кінець світу, члени релігійної громади спробували захопити Софіївський собор, у якому, на їхню думку, повинно було відбутися сходження Святого Духу. Про те, які зміни відбулися в житті учасників тих подій, розповідає газета «Факти» у рубриці «Важко бути Богом».

(Київ–Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG