Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін не говорив про кризу для того, щоб запобігти паніці – Тимошенко


«Чому я як Прем’єр-міністр і всі члени уряду так довго не говорили про кризу? Якби я зробила це публічно 4 місяці тому, можливо, криза настала б на 4 місяці раніше, тому що коли влада починає говорити про кризу, а не робить тихо те, що повинна робити, то це нарощує панічні настрої і піднімає ті проблеми, які насправді без паніки не виникають», – сказала Юлія Тимошенко у середу під час позачергового пленарного засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради при Президентові України.

На її думку, зважений підхід уряду і його дії в умовах світової фінансової кризи дозволили не допустити на сьогоднішній день падіння валового внутрішнього продукту.

«Ми все ж таки балансували як могли, і замість крутого падіння ми ще маємо зростання, але це ще не факт, що цей процес триватиме, якщо ми не застосовуватимемо серйозних інструментів», – наголосила Прем’єр-міністр.

Президент Віктор Ющенко закликав політиків не спекулювати на економічній кризі. Виступаючи на загальнонаціональній антикризовій нараді в середу в Українському домі, Віктор Ющенко заяви: «Принцип, який я адресую політикам, – із кризи не можна робити шоу».
XS
SM
MD
LG