Доступність посилання

ТОП новини

Російський фільм про війну в Грузії викликав конфлікт в Україні


Партія регіонів вимагає звіту в парламенті виконувача обов’язків голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка через нібито перешкоджання демонстрації агітаційного фільму, який викладає російську версію конфлікту з Грузією і звинувачує Тбілісі в усіляких злочинах.

Генеральному директорові київського готелю, де мала розпочатися демонстрація, надійшов лист від СБУ, в якому йшлося про неможливість проведення демонстрації у зв’язку з мітингом, який планували провести радикальні політичні сили неподалік готелю. На думку СБУ, це могло призвести до масових заворушень. Через це демонстрація фільму «Война 08.08.08. Искусство предательства» не відбулася.

Голова парламентської тимчасової слідчої комісії з розслідування законності поставок Україною зброї в Грузію, «регіонал» Валерій Коновалюк до того ж повідомив, що в середу йому вручили виклик на допит до СБУ «якраз у той момент, коли мала початися демонстрація фільму».

Речниця СБУ Марина Остапенко пояснила Радіо Свобода, що виклик Валерія Коновалюка на допит не має стосунку до демонстрації фільму.

«Його викликають на допит саме через те, що він розповсюдив в інтернеті лист із грифом «таємно» від «Укрспецекспорту»… Документ мав гриф «таємно». Тому Коновалюка хочуть наші слідчі допитати – чому він, знаючи, що цей документ має гриф «таємно», його оприлюднив», – сказала представник СБУ.

Тим часом сам Коновалюк стверджує, що майже 50-хвилинний фільм покажуть тепер 14 листопада в Верховній Раді.
XS
SM
MD
LG