Доступність посилання

ТОП новини

Кризовий економічний саміт закінчився успішно


Учасники дводенної зустрічі лідерів найбільших економік світу ухвалили на її закінчення в суботу в Вашингтоні спільне ком’юніке, в якому обіцяють зробити все необхідне, щоб відвернути колапс світової фінансової системи.

Лідери більш як 20 країн світу також схвалили низку ширших цілей, які мають на меті відвертати фінансові кризи в майбутньому і відживити світову економіку.

Серед кроків, що їх вони погодилися здійснити до березня наступного року, – продовжувати «енергійні зусилля» й робити все необхідне, щоб стабілізувати фінансову систему, вжити фінансових інструментів, щоб стимулювати внутрішній попит, і допомогти економікам, що постають і що розвиваються, отримати доступ до фінансування.

Президент США Джордж Буш, який приймав саміт, назвав його «продуктивним і успішним», а досягнені на ньому домовленості «істотними».

За його словами, учасники саміту дійшли згоди, що нинішня система відносин у світовій фінансовій системі застаріла і необхідні певні дії, щоб пристосувати її до реалій 21-го століття.

Джордж Буш додав, що його обраного наступника Барака Обаму детально поінформували про нинішні дискусії й інформуватимуть про всі події протягом перехідного періоду до передачі влади.

Наступний такий саміт, за домовленістю його учасників, має відбутися в квітні наступного року, але ще не вирішено, де – в Лондоні, Парижі чи Токіо.
XS
SM
MD
LG