Доступність посилання

ТОП новини

Кредит МВФ виконав свою основну роль – Шлапак


Перший заступник голови Секретаріату Президента України Олександр Шлапак заявляє, що кредит Міжнародного валютного фонду виконав свою основну роль – роль психологічної підтримки фінансового сектору України.

Сьогодні на брифінгу Олександр Шлапак зазначив, що зараз у Національному банку вирішується питання, яким чином використовувати ці кошти для капіталізації банків.

Він також наголосив, що ця тема буде порушена в четвер під час зустрічі Президента Віктора Ющенка з банкірами.

«Одне з питань, які Президент планує обговорити в четвер із банкірами, – де ми знаходимося щодо реалізації цієї роботи», – сказав Олександр Шлапак. Він зазначив, що після цього засідання, можливо, стане «яснішим» те, яким чином кошти МВФ будуть використані надалі.

Міжнародний валютний фонд схвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в обсязі 16,43 мільярдів доларів США з метою зміцнити довіру у фінансовому секторі і допомогти економіці країни, що постраждала внаслідок світової фінансової кризи.

Програма розрахована на два роки.

10 листопада перший заступник голови правління НБУ Анатолій Шаповалов повідомив, що Національний банк вже отримав перший транш кредиту МВФ у розмірі 4,5 мільярда доларів.
XS
SM
MD
LG