Доступність посилання

ТОП новини

Рівне: Кому належать профспілки


Акція новоспечених профспілкових лідерів у Рівному не зібрала глядачів
Акція новоспечених профспілкових лідерів у Рівному не зібрала глядачів

Рівне – На оголошену заздалегідь у Рівному сьогоднішню «масштабну профспілкову акцію» прибули лише кілька десятків осіб – близько 30 молодих людей і представники трудового колективу однієї з музичних шкіл. Без останніх акцію важко було б назвати профспілковою. Її можна було б не помітити, якби цьому заходу не передував недільний скандал навколо приміщення Федерації профспілок області.

Чоловіки, котрі потрапили до будівлі Федерації профспілок області під час оренди зали, відібрали у вахтера ключі та зробили спробу дістатися до кабінетів. Однак вахтер викликала міліцію.
Заступник начальника МВС України у Рівненській області Віталій Заславський розповів, що 14 молодих людей, переважно з Білої Церкви, були затримані, встановлені їхні особи.
Керівник однієї з рівненських туристичних агенцій Інна Загиней, котра керувала діями молодих людей, нині від них відхрещується. Вона називає себе лідером профспілкового руху області і стверджує, що має всі необхідні документи – однак журналістам їх не показала. Пані Загиней називає нинішніх профспілкових керівників бездіяльними, і зазначає, що в кризовий час профспілки повинні реорганізуватися, а їхнє керівництво – змінитися. «Ніяких звинувачень у наш бік бути не може, бо ми не підтримуємо жодного політичного лідера – звинувачення не мають підґрунтя», – каже вона.
Разом з тим Інна Загиней заявила, що рівняни, які зібралися на Майдані Незалежності, підтримують програму лідера профспілкового руху України Мирослава Якібчука.
Офіційні профспілкові боси обурюються діями «рейдерів»
Відбулася «рейдерська атака»?
Тим часом голови різних професійних спілок Рівненщини зібрали журналістів, щоб оголосити про «рейдерську атаку» на свою структуру. Вони стверджують, що офіційних зборів у трудових колективах не відбувалося. Люди, які сьогодні проголошували промови, є самозванцями, заявила голова профспілок Житлово-комунального господарства Рівненщини Уляна Стрілець.
«12 листопада в нас була акція під Кабміном – близько 5 тисяч людей, а ви знаєте, житлово-комунальна галузь зараз у дуже поганому стані, то де були ці люди, які тут ламали двері?», – зауважила Уляна Стрілець.
На Рівненському майдані цілком прийнятні й актуальні для кожного трудівника заклики мали б слухати ті, кому це болить. Журналісти спробували познайомитися з молоддю, яка тримала прапори. Однак хлопцям та дівчатам було невідомо, яку організацію вони представляють. У кращому випадку можна було почути: «Профспілку».
Втім, завтра акцію обіцяли продовжити.
(Рівне – Київ – Прага)

  • Зображення 16x9

    Валентина Одарченко

    Співпрацює  з  Радіо Свобода з 2000 року, власний кореспондент у Рівненській і Волинській області. Народилася 1965 року в місті Дубно. Закінчила факультет журналістики Київського державного університету ім.Т.Г.Шевченка, юридичний факультет Національного університету «Острозька академія». З 1995 по 1999 рік очолювала першу на Рівненщині ФМ-радіостанцію «Нова хвиля».  Журналіст  Рівненської філії НТКУ. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG