Доступність посилання

ТОП новини

«До кінця року курс гривні щодо долара має бути 6 гривень» – Аржевітін


В ефірі Радіо Свобода народний депутат від фракції «НУНС», перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів та банківської політики Станіслав Аржевітін заявив: «Сьогодні влада має вийти і чесно людям сказати ті реальні прогнози. Зараз без стабілізації ситуації у банківській сфері не можна вирішувати проблем у будь-якій сфері економіки».

«Зараз всі гілки влади розгублені. Вони в незібраному стані. Національний банк думає своє, уряд – своє, Президент – також своє. Немає спільних узгоджених антикризових дій», – сказав Станіслав Аржевітін.

Він зауважив, що на початку кризових явищ іноземні інвестори вирішили вивезти великі суми з України й тому зараз важко знайти іноземну валюту».

«Не можна зараз робити песимістичних прогнозів. Не можна робити такі помилки, як свого часу зробив президент Кучма, який вільно сказав, що завтра наші банки проваляться як карткові будиночки, чим спричинив кризу у банківській системі», – зазначив Станіслав Аржевітін.

«У березні на 12 мільярдів деякі українці виграли, а на 4 мільярди – програли. Хто отримав депозит в доларах – програв, хто мав доларові кредити – тому тепер треба буде менше повертати. Зараз навпаки – програють ті, хто мають кредити, а виграють ті, хто мають депозити. Тому не повинно бути таких різких коливань», – заявив перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів та банківської політики.
XS
SM
MD
LG