Доступність посилання

ТОП новини

ПДЧ вже, можливо, не є актуальним для України – посол США


Сполучені Штати вважають надання Україні Плану дій з набуття членства в НАТО не актуальним. З погляду США, Україна готова приєднатися до Альянсу вже зараз.

Про це сьогодні «Голосу Америки» сказав посол США в Україні Вільям Тейлор. Вашингтон, очевидно, не буде переконувати партнерів з Альянсу надати Києву ПДЧ у грудні. У разі згоди Україна взагалі може оминути цей етап і після досягнення критеріїв відразу говорити про членство в організації.

Посол Тейлор сказав дослівно, що «весь цей процес приєднання до ПДЧ, можливо, вже не актуальний. Він настільки заполітизований і контроверсійний, що можливо, варто від нього відмовитися. Існують інші шляхи, як підійти до наступного етапу – членства (в Альянсі). Польща, Угорщина і Чеська Республіка не мали ПДЧ, вони приєдналися (до НАТО) як тільки досягли критеріїв. (…) Декілька країн-членів Альянсу дали чітко зрозуміти, що Україна, як і Грузія,не отримають ПДЧ у грудні. Якби це було можливо, ми б це підтримали. Якщо (ПДЧ) не можливий, ми пошукаємо інші шляхи того, як зробити те, чого хочуть українці, (їхні) лідери і уряд. Ми підтримаємо бажання України. Ми вважаємо, що вона готова приєднатися (до НАТО) вже зараз», – зазначив посол Тейлор.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG