Доступність посилання

ТОП новини

Американці цієї зими подорожуватимуть менше...


Туристи - народ веселий...
Туристи - народ веселий...

Нью-Йорк – У Сполучених Штатах економічна криза особливо дається взнаки у цей святковий сезон. Американці, які за традицією багато подорожують під кінець року, нині їздять і літають менше.

У четвер країна святкує День подяки. Буде довший уік-енд, аж чотири вихідні. У такі дні американці подорожують, починається сезон зимових свят: на порозі – Різдво, Новий рік.

Починається найпопулярніший час для подорожей, насамперед для студентів, вони мають канікули.

А тут, на щастя, пальне вдвічі подешевшало. У Нью-Йорку – якихось 59 центів за літр.

Однак, за прогнозом Американської асоціації автомобілістів, яка провела опитування, народу на дорогах буде на кілька відсотків менше, ніж звичайно.

Авіалінії відчувають брак пасажирів і змушені знижувати ціни на квитки, іноді майже наполовину. Наприклад, American Airlines пропонує рейс Вашингтон-Маямі-Флорида і назад за 200 доларів, замість стандартної ціни 330 доларів.

Війна цін дійшла до того, що цього тижня пропонують чотириденний океанський круїз на Багамські острови з Маямі за 99 доларів, включно з харчуванням і розвагами. Виходить 25 доларів за добу. Неймовірно!

Менше туристів, зокрема, у Нью-Йорку. І це одразу відчутно на цінах готельних номерів. Якщо раніше кімнату у доброму готелі у Манхеттені менш ніж за 180-200 доларів знайти було важко, то нині є й за 100 доларів.
Найразючіший приклад – готель «Рузвельт» на розі Медісон Авеню і 45-ої вулиці: розкішний, 5 зірочок. Кімнати там були по 645 доларів за добу, а сьогодні – 199 доларів.

Як долетіти до Києва?

А тепер щодо цін авіарейсів на маршрутах трансокеанських, зокрема, скажімо, між Нью-Йорком і Києвом.

Тут картина вимальовується цікава. На внутрішньоамериканских маршрутах ціна квитків падає, хоча авіакомпанії все одно знаходять виграшні варіанти. Наприклад, беруть гроші за багаж. Везеш 2 валізки – 80 доларів додатково. Хочеш їсти у дорозі – плати, хочеш подушку – плати.

А на трансокеанських рейсах оголошена в проспекті вартість квитка виглядає вельми привабливо. Але коли купуєш, то виявляється, що заявлених 350 доларів за політ з Нью-Йорка до Києва – лише половина вартості. Бо ще 350-450 доларів – це податки, від урядового до аеропортівського, плюс ще за пальне, дарма що воно подешевшало.

Але за 700 доларів, все ж таки, можна подорожувати з Нью-Йорка до Києва і назад удвічі дешевше, ніж влітку. А якщо летіти будете з Києва, то Грегорі Винников, власник туристичної агенції Eastern Tours, радить квитки купувати через рідних чи знайомих не вдома, а у Нью-Йорку, бо у Києві ціна квитка зазнає перерахунку – з гривень на євро, потім з євро на долари і щоразу покупець розплачується і, врешті-решт, переплачує доларів 100, якщо не більше.

Крім того, у Києві з вас ще беруть за виписування квитка, подекуди – до 40 доларів.

У будь-якому випадку – щасливої дороги!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG