Доступність посилання

ТОП новини

Закарпаття готове до зимових «сюрпризів» природи


Ужгород – Два штормові попередження одразу оголосили в Закарпатті. Йдеться про небезпеку на дорогах через ожеледицю. Існує також загроза сходження лавин. А між тим в області ще не до кінця оговталися від бід, що вчора наробила негода. Як же ж Закарпаття підготувалося до зими?

24-25 листопада Закарпаттям пронісся шквальний вітер, який зруйнував чимало дахів. Про це повідомили рятувальники. За їхніми даними, найбільше шкоди негода завдала мешканцям Перечинського району. Зокрема, зруйновані покрівлі кількох майстерень Перечинського професійного ліцею. Постраждало і приміщення гуртожитку.

А за вітром – ожеледиця та снігові лавини…

На сьогодні рятувальники оголосили два штормові попередження. В одному з них мовиться, що впродовж найближчих трьох днів на дорогах Закарпаття, включно з Ужгородом, очікується ожеледиця. У зв’язку з цим рятувальники звернулися до водіїв з проханням бути вкрай обережними та уважними на дорогах, дотримуватися правил дорожнього руху, а також «перевдягнути» літні шини на зимові.

Головне управління МНС в Закарпатті також попереджає про можливе сходження лавин. Рятувальники рекомендують відпочивальникам та туристам утриматися від сходжень у гори та дотримуватися правил особистої безпеки.

Закарпатські рятувальники заявляють про готовність до будь-яких «сюрпризів» природи

Про свою готовність до негоди вже оголосили комунальники та автодорожники. Допомогти їм вирішила і Європа. Днями в Закарпатті презентували буклет під назвою «Безпека туристів в Українських Карпатах. Поради рятувальників». Буклет вийшов друком в Ужгороді за підтримки швейцарсько-українського проекту розвитку лісового господарства в Закарпатті FORZA.

Тут містяться практичні поради для туристів, зокрема, як діяти у разі небезпеки, як підготуватися до походу, щоб уникнути труднощів. Тут також карти зони дії рятувальних пунктів, лавинонебезпечні зони тощо.

Начальник Центру пропаганди МНС в Закарпатській області Ярослав Баб’як заявив, що «головне управління МНС у Закарпатській області постійно контролює особливо небезпечні ділянки доріг. Це стосується, насамперед, гірських перевалів. Там постійно до сотні працівників дорожніх служб, техніка – загалом від 30 до 50 одиниць».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG