Доступність посилання

ТОП новини

Про що мріє Йосип Вінський та чому він не хоче повертатися в Соцпартію? (Огляд преси)


Київ – Зараз словосполучення «народний депутат» сприймається не як професія, а радше як статус. Але якщо придивитися до трудових документів політиків уважніше, там можна відшукати й інші, не такі ефектні позначки.

«Нова газета» вирішила прослідкувати, звідки починався трудовий шлях людей, що мають відношення до управління країною. З’ясувалося, що на початку своєї кар’єри Віктор Медведчук сортував пошту, Віктор Янукович працював газозварювальником, Степан Гавриш токарем, а Віктор Пінчук – різальником холодних труб. Про інших політиків розповідається в статті «Парламентські різноробочі».

Чи правда, що Юлія Тимошенко збирається віддати три міністерські портфелі – транспорту, екології та фінансів – Партії регіонів?

Із цього запитання розпочинається інтерв’ю кореспондента газети «Діло» з главою транспортного відомства Йосипом Вінським. Міністр наголосив, що розцінює це як торги за коаліцію. Загалом же свої стосунки з прем’єром Юлією Тимошенко пан Вінський характеризує як прагматично-робочі і заявляє, що найближчим часом збирається повернутися у велику політику. Але в Соцпартію не повернеться, допоки там будуть О. Мороз, В. Семенюк, М. Рудьковський та Я. Мендусь. Інтерв’ю називається «Міністр, що мріє про політику».

Від сьогодні Нацбанк розраховуватиме курс долара по-новому. «Газета 24» з’ясувала, якою буде ціна американської валюти найближчим часом і чи можна буде її взагалі купити. Стаття називається «Офіційний курс долара зрівняється з курсом чорного ринку».

За неповні два тижні ДАІ зібрало штрафів на суму в 25,5 млн. грн. Але, як заявляє в «Газеті 24» глава Департаменту ДАІ Сергій Коломієць, попри значні вливання в державну кишеню, коштів на зарплату правоохоронцям не вистачає. Заголовок публікації «ДАІ не вистачає грошей».

Сьогодні в Україні диплом про юридичну освіту видають майже 300 (!) факультетів і вузів, стверджує газета «Голос України». А це майже стільки ж, як в усіх країнах Європи разом узятих. Та чи відповідає вітчизняна система юридичної освіти реальним потребам держави і суспільства? Чи задовольняє рівень підготовки юридичних кадрів? Як переконують експерти видання, нині юридична освіта потребує негайної реформи.


  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG