Доступність посилання

ТОП новини

Репатріанти взяли в облогу парламент Криму


Близько двох тисяч кримських татар сьогодні зранку оточили будівлю Верховної Ради Криму, проводячи акцію протесту. Вони вимагають від влади розв’язання земельної проблеми репатріантів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Учасники акції протесту тримали державні прапори України і національні кримськотатарські прапори, голосно сурмили у вболівальницькі дудки і виголошували промови з критикою кримської влади.

Один з лідерів ініціативної групи репатріантів Даніял Аметов заявив Радіо Свобода, що цією акцією кримські татари нагадують парламенту та уряду Криму про їхню відповідальність за розв’язання проблем кримськотатарського народу.

За його словами, не можна продавати «те, що створив Господь – землю. Чиновники мають не продавати її, а передати тим, хто потребує – репатріантам».

До учасників мітингу вийшли представники керівництва парламенту та уряду Криму. Після кількагодинних переговорів під звуки дудок, протестувальники погодилися припинити акцію. За їхніми словами, мітинги відновляться 15 грудня, якщо кримська влада не розпочне задовольняти земельні вимоги репатріантів.

Під час акції протесту Верховну Раду Криму охороняла велика кількість бійців спецпідрозділу «Беркут».

Зараз у Криму живе близько 270 тисяч кримських татар, що складає 14% населення автономії.

XS
SM
MD
LG