Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині застерігають від легковажного ставлення до СНІДу


Німеччина – З нагоди Міжнародного дня боротьби зі СНІДом визначні особистості в Німеччині – політики, актори, науковці – закликали й надалі серйозно ставитися до цієї хвороби. Недооцінювати небезпеку не можна, застеріг у Берліні відомий актор Пьер Сануссі-Бліс.

У Німеччині зараз нараховується близько 63,5 тисяч ВІЛ-інфікованих, 10,5 тисяч із них уже захворіли на СНІД. Згідно з офіційними даними, цього року в країні зафіксовані три тисячі нових випадків інфікування вірусом імунодефіциту людини. За темпами поширення цієї страшної хвороби Німеччина в європейському порівнянні займає середні позиції. Кількість же смертельних випадків скорочується. Так 2007-го року від СНІДу в країні померла 461 особа. Роком раніше таких було 504.
Не можна недооцінювати небезпеку хвороби
Попри певні успіхи в терапії ВІЛ-інфікованих, у Німеччині наголошують на тому, що не можна недооцінювати небезпеку хвороби. Виступаючи в Берліні в рамках центрального мітингу, присвяченого Міжнародному дню боротьби зі СНІДом, актор Пьер Сануссі-Бліс звернув увагу на сильні побічні явища відповідних медикаментів.
Міністр охорони здоров’я Німеччини Улла Шмідт заявила, що кожному важливо пояснити: СНІД залишається невиліковною хворобою. Найголовнішою метою має залишатися запобігання новим випадкам зараження, сказала Шмідт.
Найкращим методом для запобігання поширення інфекції, за словами німецького міністра, залишається використання презервативів. До проведення роз’яснювальної роботи, в тому числі серед школярів, у Німеччині ставляться особливо серйозно. Своїм досвідом німці діляться також за кордоном. В Україні, наприклад, за допомогою Німецького товариства з технічної співпраці втілюються в життя проекти в освітніх закладах.
За даними товариства, вже 50 тисяч українських школярів знають, як треба захистити себе від СНІДу. Водночас німецькі експерти вважають, що про цю страшну хворобу слід інформувати кожне нове покоління.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG