Доступність посилання

ТОП новини

Скільки долар може коштувати? Як криза позначилась на політиках?


Київ – Від сьогодні для банків не існує обмежень на продаж валюти. Не виключено, що через пару днів банкіри запросять за долар 8, а то й 9 гривень. Докладніше з прогнозами експертів знайомить читачів «Нова газета» у статті «Банкам розв’язали руки».

Світова фінансова криза позначилася не лише на пересічних українцях, а й на політиках. Вони переконують, що їм доводиться відмовлятися від багатьох звичних для них речей і коригувати плани на майбутнє. Так, Сергій Тигипко змушений відмовитися від новенького авто, а депутатка з БЮТу Наталія Королевська вирішила не оновлювати свій зимовий гардероб. Найзаощадливішим виявився регіонал Вадим Колісниченко, який, щоб заощадити на таксі, збирається їздити в метро. Про це політики розповіли кореспондентові «Нової газети».

На 8 з 10 комп’ютерів в Україні встановлені неліцензійні програми, стверджує газета «Діло». У цій ситуації проводити перевірки і заводити кримінальні справи можна лише вибірково. А ось об’єктом перевірки може стати кожен. Більше про цю проблему розповідається в статті «Піратство ХХІ століття».

Зараз в Україні близько 27 млн. депозитних рахунків громадян. 42% з них – у доларах і євро. Тим часом, як інформує «Газета 24», у фінансових верхах обговорюється можливість переводу усіх доларових вкладів українців у гривню. При цьому чиновники не повідомляють, за яким курсом і коли може відбутися експропріація заощаджень і заміна боргів. Докладніше про це розповідається в публікації «Взяти все – і поділити».

Нестача «живих» грошей в Україні відчувається дедалі гостріше. Як пише газета «Факти», в країну повертаються вже підзабуті кризи неплатежів, а борги із зарплат перевалили за мільярд, чого не спостерігалося вже два роки. Тому, щоб не згадувати ще й про борги з пенсій, влада активно шукає додаткових надходжень до державної кишені. Зокрема, народні депутати пропонують поповнити її за рахунок ... податків. У парламенті на розгляді відразу кілька законопроектів, які пропонують змінити транспортний і подоходний податки, а також ввести податок на яхти, елітні квартири та іншу розкіш. З конкретними цифрами і пропозиціями можна ознайомитися в рубриці «Поживемо-побачимо».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG