Доступність посилання

ТОП новини

Хто претендує на голову Нацбанку? Експлуатація атомних реакторів. Чому закриваються фастфуди? (Огляд преси)


Київ – Президент Віктор Ющенко пригрозив Нацбанку України кадровими перестановками. Якщо Володимиру Стельмаху найближчим часом не вдасться зупинити «курсовий» психоз, його можуть відправити на заслужений пенсійний відпочинок. Як пише «Нова газета», на крісло глави Нацбанку вже з’явилися претенденти. Деякі кандидатури вражають своєю оригінальністю. Серед них нинішній заступник Стельмаха – Олександр Шлапак, екс-спікер Арсеній Яценюк і ... Віктор Балога. Про шанси і мотивацію кожного з них розповідається в статті «БалОган в НБУ».

«Енергоатом України» хоче продовжити термін експлуатації атомних реакторів ще на 15 років. Це, як пише газета «Голос України», хоча й дешевше, але не безпечніше. Так, щоб побудувати сучасну АЕС, треба сім мільярдів доларів. Трохи менше — щоб її закрити. Але проблема станцій у тім, що вони постійно дають однакову кількість електроенергії, незалежно від попиту та від пори року.

Газета «Діло» інформує, що економічна криза негативно вплинула на ресторани швидкого харчування. Вони втрачають своїх клієнтів. А відвідувачі, які лишаються, зменшують витрати. Так, за останній місяць виручка більшості закладів харчування знизилася на 20-25%. Про це стверджується в статті «Фастфуди йдуть із ринку».

Якщо до 12 грудня мешканці столиці не почнуть погашати борги перед компанією «Київенерго», перебої зі світлом можливі навіть у платників, які не мають заборгованості. Як пише газета «Факти», тільки тепла погода на вулиці рятує киян від заморозків у квартирах. Уперше за останні роки столиця виявилася під загрозою відімкнення електроенергії. Докладніше розповідається в рубриці «Крайні заходи».

Експерти прогнозують, що до весни 2009 року в Україні буде від одного до п'яти мільйонів безробітних. Державна служба зайнятості допоможе сьогодні опанувати нову професію безробітним, котрі в умовах кризи не можуть працевлаштуватися за фахом. Про нюанси такого навчання в газеті «Факти» розповідає директор Державної служби зайнятості Володимир Галицький.

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG