Доступність посилання

ТОП новини

Чому не складається коаліція з БЮТ і Партії регіонів? (Огляд преси)


Київ – Парламентська коаліція у складі Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко залишається найімовірнішим варіантом. Але, як пише газета «Сегодня», зараз на шляху її створення більше підводного каміння, аніж пару днів тому.

Причина, як поінформували джерела газети «Сегодня» з фракції БЮТ, в тому, що нібито Президент зміг активізувати на даний момент своїх прибічників із Партії регіонів. І переговорний процес загальмував.

Утім, як пише далі газета, головною метою Банкової було переконати Рената Ахметова в перспективі співробітництва з Віктором Ющенком. Стаття називається «У вівторок у Ради буде спікер з Партії регіонів».
Коаліція БЮТу і «регіоналів» не принесе бажаного спокою державі, бо активізує Президента, переконаний експерт «Газети по-українськи».

Ситуація, на його думку, стане ще конфліктнішою, а зміни в політичному середовищі – динамічнішими. Утім, як наголошує далі експерт, останнім часом Віктор Ющенко став жорсткішим у своїх висловлюваннях і дієвішим. Це свідчить, що керівник держави або активно готується до дострокових парламентських виборів, або почав «розігрівати» ситуацію перед президентською кампанією.

За два місяці доларові зарплати знизилися на 10-30%. І це при тому, що роботодавці розраховують їх, виходячи з 5 гривень за долар. Як стверджує газета «Діло», з урахуванням фактичної зміни курсу пропоновані юристам і дизайнерам зарплати впали вдвічі. Докладніше про це йдеться в статті «Зарплати взяли курс на зниження».

Падіння цін на нерухомість у Києві сягнуло рівня 50 тисяч доларів за однокімнатну квартиру. Як пояснили кореспондентові «Газети 24» фахівці з нерухомості, зараз на ринку присутні три категорії продавців. Перші – це дрібні, майже розорені підприємці, які готові продати житло, а виручені гроші терміново вкласти в справу. Друга категорія – люди, яким терміново потрібно роз’їхатися або виїхати з країни. І третя – загрузлі в боргах громадяни. За прогнозами видання, ціни на ринку нерухомості падатимуть до літа 2009 року. А до теперішнього рівня зможуть піднятися лише через 4-5 років.

Європейські дослідники з'ясували, що підлітки, які використовують свої мобільні телефони більше 15 разів на день, частіше мають проблеми зі сном , ніж ті, хто рідко користується цим зв'язком. На думку науковців, молоді люди та їхні батьки повинні знати про ризик, пов'язаний із використанням мобільних телефонів. Вони не вимагають, щоб підлітки цілковито відмовилися від використання стільникового зв'язку, але впорядковані проміжки часу без використання мобільного телефону протягом дня могли б допомогти поліпшити сон, зробивши його глибшим і спокійнішим. Ці та інші поради про те, як залишатися здоровим, користуючись сьогоднішніми благами цивілізації, розповідає газета «Голос України».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG