Доступність посилання

ТОП новини

У Ковелі відзначають 490-річчя надання місту Маґдебурзького права


З цієї нагоди там розпочала свою роботу ХХІХ Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Минуле і сучасне Волині та Полісся: Ковель і ковельчани в історії України і Волині».

Ковельський міський голова Сергій Кошарук, звертаючись до учасників конференції, зокрема, сказав, що «надання місту Маґдебурзького права стало своєрідним визнанням тих зусиль та ініціатив, спрямованих на розбудову та збереження міста тогочасними мешканцями».

Протягом двох днів учасники конференції презентуватимуть цікаві наукові та дослідницькі напрацювання, ознайомляться з діяльністю нещодавно відкритого культурно-просвітницького центру, роботою історичного музею, відвідають виставку творчих робіт народної майстрині-вишивальниці Ніни Габрилевич, матимуть екскурсію Ковелем.

Ковель, за історичними джерелами, отримав Маґдебурзьке право 24 грудня 1518 року від короля Польщі Жигмонта (Сигізмунда) І. Ця правова система була у ті часи одним зі способів організації життя самоврядних міст. В грамоті, врученій князю Сангушку Василеві Михайловичу, крім переліку прав і привілеїв, Ковелю декларувалось право на ярмарки і організацію цехів.
XS
SM
MD
LG