Доступність посилання

ТОП новини

В Росії недолюблюють демократію в Україні. Чи підтримує Партія регіонів Івана Плюща? Скорочення телевиробництва (Огляд преси)


Київ – Народний депутат з Партії регіонів Олександр Єфремов, який офіційно відповідає за ведення переговорів з фракцією НУ-НС про створення коаліції, не вірить Юлії Тимошенко і вважає, що в разі створення коаліції з її блоком гарантії може дати лише сам Господь Бог. В інтерв’ю газеті «Діло» він зазначає, що Партія регіонів не проти обрання спікером Івана Плюща, але тільки в пакеті з антикризовою програмою, переформатуванням урядового блоку і комплектацією керівництва Верховної Ради. Більше про стан і результати переговорів він розповідає у матеріалі «Регіонал відповідальний за «Нашу Україну».

У цьому ж числі «Діло» інформує, що ринок телеіндустрії скорочує свої обсяги. Наприклад, телеканал «Україна» відмовився від зйомок новорічного вогника. Не буде і продовження «Фабрики зірок» на «Новому каналі». Більше про майбутні зміни на телеканалах розповідається в статті «Телевиробництво в Україні скоротиться на 20%».

Боротьба з демократичною Україною – основа путінської Росії, стверджує в «Новій газеті» російський політик Борис Нємцов. Він переконаний, що розвиток демократії в Україні — це кінець режиму Путіна. А ще політик вважає, що зараз в Україні класична конституційна криза. І хто б не був президентом, прем’єром чи лідером опозиції, від політичного хаосу країні нікуди не подітися. Врятувати країну міг би лідер, в якому поєдналися риси характеру і харизми Ю.Тимошенко і Віктора Ющенка. Заголовок інтерв’ю «Борис Нємцов: «Висока ціна на газ – плата за незалежність».

Нацбанк минулого тижня знову виступив у ролі того, хто наздоганяє фінансову кризу. Як пише «Ділова столиця», нещодавно прийнята Нацбанком ухвала знову бореться не з причинами, а з наслідками кризи. Це може вилитися в нові обмеження для покупців валюти і вкладників банків, а також у націоналізацію українських фінансових установ. Про це йдеться у статті «Гроші так і не повернуть».

Через різке падіння гривні та підвищення банками процентних ставок з позик тисячі українців не можуть повернути борг. Можливі ситуації, коли люди, які взяли кредит на покупку телевізора або електрочайника, залишаться без квартири. Прокоментувати ситуацію газета «Факти» попросили у радників самих банкірів. Їхні консультації і поради пропонуються у рубриці «Болюче питання».

(Київ – Прага)

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG