Доступність посилання

ТОП новини

Вибори нового спікера, еміграція українців, проблеми з банківськими кредитами (Огляд преси)


Київ – Поки Віктор Янукович сумував у Москві на похоронах патріарха, Віктор Балога катався на лижах у Швейцарії, а Віктор Ющенко підписував документи у Литві, народні депутати хутко самоорганізувалися і обрали спікера. Утім, як зазначає «Газета 24», не підтримала кандидатуру В.Литвина пропрезидентська частина «НУ-НС». Тож виходить, що коаліція – без Президента? Докладніше про настрої в парламенті розповідається в статті «Литвин – Голова».

Коаліція БЮТ з НУ-НС значно вигідніша Тимошенко, ніж союз з Партією регіонів. Адже, як стверджує «Нова газета», в першому випадку її чекає тимчасове сусідство з нелюбим Президентом, а в другому – задушення в «дружніх» обіймах Партії регіонів. Крім того, Юлії Володимирівні аж ніяк не хотілося перевиборів, і вона пішла на рішучіші кроки. Про них докладніше інформується в статті «Легковажна наречена».

Українці масово емігрують у Євросоюз. Як інформує «Нова газета», останнім часом відтік робочої сили з країни збільшився майже вдесятеро. Причина – європейські зарплати в 10-20 раз перевищують українські.

Банки звернулися до уряду з проханням полегшити процедуру вилучення закладених квартир, машин та іншого майна з наступним його продажем. Прокоментувати ситуацію газета «Факти» попросила міністра юстиції України Миколу Онищука. Інтерв’ю називається «Банки не повинні мати право в односторонньому порядку підвищувати відсоткові ставки на кредити».

Купити автомобіль у кредит зараз практично не реально. На ринку авто кредитування в Україні працює лише кілька банків, та й ті зробили вимогливішими умови видачі позик. Як пише газета «Діло», альтернативою такої послуги може стати лізинг. Такою послугою можуть користуватися не лише компанії, але й населення. Більше про лізинг розповідається в статті «Альтернатива банківському
автокредитуванню».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG