Доступність посилання

ТОП новини

Що вимагали від БЮТ регіонали за створення спільної коаліції? (Огляд преси)


Київ – «Віктор Ющенко і Віктор Янукович програли Юлії Тимошенко» – так коментує створення парламентської коаліції експерт «Газети по-українськи». У лідерки БЮТ був вибір – іти на створення коаліції з Партією регіонів. Але вони вимагали від неї відмови не тільки від ідеалів Майдану, а також від економічної влади. І, що найголовніше, вони вимагали політреформу, за якої Янукович легко, безболісно, без ризиків і принижень ставав би Президентом. Все це, на думку експерта, виявилося неприйнятним для Тимошенко, і вона звернулася до протилежної групи – «Нашої України».

Володимирові Литвину доведеться скрутно на посаді спікера, особливо в час нинішньої економічної кризи, пише газета «Факти». А особливо, коли більшість і в парламенті, і за його межами ставить під сумнів сам факт створення коаліції. Докладніше з коментарями політиків видання знайомить в рубриці «Діло ясне, що діло темне».

Міністерство охорони здоров’я готує пакет заходів, які допоможуть українській медицині пережити кризу, стверджує газета «Діло». Антикризові заходи умовно можна поділити на дві великі групи. До першої належать реформаційно-стратегічні. До другої – заходи, які виходять із поточної ситуації та потреб галузі і пов’язані з економією коштів.

Наступного року ринок роздрібного кредитування чекає перезавантаження. Нічого схожого з тенденціями минулих років він мати не буде, переконує газета «Діло». Зміниться все: умови і програми кредитування, моніторинг фінансового стану позичальника, об’єми виданих кредитів і їхня вартість. Видання пише, що від кредитного буму, що розпочався у 2002 році, не лишиться і сліду. Більш того, він відкотиться назад – обсяги кредитів можуть знизитися до 40% у порівнянні з нинішнім роком. Більше про це розповідається в статті «Розкіш для позичальника».

Евакуатори і блокіратори – страшний сон для київських водіїв, але для столичних чиновників це чудовий спосіб заробити. Як пише «Нова газета», за останній рік прибутки від цієї «послуги» стали настільки великими, що тепер її використовують як один із наповнювачів бюджету. Тим часом, як стверджує видання, оператори евакуації починають нахабніти і тероризувати людей. Як саме, інформується в статті «Бережись евакуатора».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG