Доступність посилання

ТОП новини

Проблеми в подоланні кризи. Молоді політики – майбутні лідери. Хто хоче знищити українську пресу? (Огляд преси)


Київ – В нинішній кризі українська влада розгледіла зачатки стабільності. У цьому, як зазначає «Газета 24», чиновники хором переконують людей, але продовжують плутатися в популістських обіцянках. Першим почав випромінювати оптимізм міністр економіки Богдан Гаврилишин, який днями помітив, що темпи промислового виробництва падають уже не так стрімко, як місяць тому. Відразу за ним з позитивним прогнозом зміцнення гривні виступив і голова Нацбанку. Однак, журналісти не вельми поділяють оптимізм чиновників і свої аргументи наводять у статті «Кризи немає».

Найбільша проблема в подоланні кризи – менталітет вітчизняних олігархів і політиків. Перші, на думку експерта «Газети по-українськи», швидко, за 5–10 років, стали багатими. Тому знають лише одне: хапай і наживайся. Інші учора були ніким, сьогодні стали всім. І, щоб утриматися при владі, створили таку собі політичну касту. Загалом же, серед нових сучасних лідерів загальнонаціонального масштабу експерт бачить тільки двох політиків – Анатолія Гриценка й Арсенія Яценюка. Це, на його думку, сильні, вольові й кваліфіковані управлінці, які мають достатній вітчизняний і зарубіжний досвід. Докладніше про небезпеки сьогодення і перспективи розмірковується в статті «За подібних обставин приходили до влади Сталін та Гітлер».

Українцям не варто сподіватися на політиків у подоланні кризи, – переконує інший дописувач «Газети по-українськи». Адже всі вони мріють про абсолютну владу. Гонитва за нею отруює політичну атмосферу й безжально руйнує будь-які політичні альянси – іноді через рік, а іноді й через день. Кожного разу сторони намагаються розмежувати сфери впливу і налагодити взаємовигідну співпрацю, але постійно виявляється, що їхні погляди й думки спрямовані в майбутнє, де маячить бажаний приз. А завтрашній суперник не може бути повноцінним партнером. Про це стверджується в статті «Стабільна й довговічна коаліція в Україні неможлива».

Дописувач газети «Голос України» нагадує, що в Китаї слово «криза» складається з двох ієрогліфів – «загибель» і «нові можливості». Тому автор статті пропонує сконцентрувати свою увагу на пошуках можливостей та варіантів, які допоможуть здолати важку ситуацію.

Цього тижня українські друковані ЗМІ дізналися ще одну прикру новину, яка, як стверджує газета «Факти», загрожує обвалом друкованого ринку в Україні. Державне підприємство «Укрпошта» вкотре підвищило тарифи на транспортування газет та журналів. Цього разу майже вдвічі. Про можливі наслідки розповідається в статті «Укрпошта» вирішила вбити українську демократичну пресу».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG