Доступність посилання

ТОП новини

Олег Соскін: Бюджет-2009 – це новорічна казка


В ефірі Радіо Свобода директор Інституту трансформації суспільства, завідувач кафедри міжнародної економіки та підприємництва Національної академії управління Олег Соскін заявив: «Я думаю, що вони взагалі не ухвалять бюджет на наступний рік. Фактично в Україні внутрішній і зовнішній дефолт, а вони розповідають про якийсь бюджет. Ця Рада не в змозі ухвалити ніякий бюджет. У них нема 226 голосів. Те що вони розповідають – новорічні казочки перед різдвяними святами».

А вже народний депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков зауважив: «Створити бюджет без дефіциту – це нереально. Теоретично це можливо, скоротивши якісь соціальні виплати. Внутрішня криза дуже негативно впливає на формування бюджету».

Натомість депутат від фракції БЮТ Євген Кирильчук зазначив: «Я думаю, що бюджет цього року буде виконаний і буде навіть перевиконання. Крім того, ухвалені 7 антикризових законів підкреслюють, що економічні акценти розставленні і вони увійдуть в основу бюджету на 2009 рік».

За словами Олега Соскіна, «в Україні відбувається третє пограбування, в центрі якого Ющенко». «В Україні здійснена фінансова суперафера, яка була в 1998 році та у 1993 році, коли була гіперінфляція. Реальний курс міг би бути 6 гривень за долар, адже економіка в нас дуже потужна. Криза розв’язана штучна через штучну девальвацію. Її можна було б легко подолати», – каже він.

А Олексій Плотников сказав: «Нацбанк має всі можливості, щоб утримувати курс долара на наступний рік не вище 7 гривень за долар. Мені важко сказати, чому Нацбанк провокує курс вищий, ніж 8 гривень».

«Без статті про вибори бюджет неможливо ухвалити. Перевибори потрібні у березні і за відкритими списками. Якщо ні – то буде дефолт, буде хаос, оскільки вони зараз самостійно не можуть впоратись із тією ситуацію, що склалась», – зазначив Олег Соскін.

XS
SM
MD
LG