Доступність посилання

ТОП новини

Святий Миколай дарує книгу


Київ – Сьогодні у київському мистецькому центрі «Український дім» оживуть герої дитячих казок. Івасик-Телесик і Білосніжка, Лис Микита і ведмежатко Вінні-Пух зустрічатимуть своїх маленьких читачів на благодійному книжковому ярмарку.

Благодійний книжковий ярмарок «Подарунок від Святого Миколая» – а серед його організаторів уряд України, дирекція «Українського дому», українські видавництва – кинув виклик економічній кризі і має намір подарувати дітям книгу. Адже у цей суворий час дітям справді потрібна казка, де Добро перемагає Зло, де лунає мамина пісня, каже директорка Міжнародного інституту освіти та культури Ірина Ключковська.

«Святий Миколай, чи то Санта-Клаус, – це у першу чергу родинна традиція, яка базується на християнських засадах. Найкраще – це поєднання родинної традиції з опікою держави, тому що багато дуже дітей незахищених», – каже Ірина Ключковська.

І цим дітям українські видавці подарують книги. Адже книжка – це той подарунок, який дасть дитині новий досвід і нові знання, не сумнівається дитячий письменник Олесь Ільченко. А якщо цей дарунок принесе Святий Миколай, то це справжнє свято – і для маленького читача, і для дорослого письменника, каже він.

«Люди знають, куди прийти і вибрати книгу серед справді великого розмаїття дитячих книжок, які вийшли друком. І що дуже важливо у сучасних умовах – ціни на ярмарку видавничі, тобто без накруток книгарень», – звертає увагу Олесь Ільченко.

Але книжковий ярмарок у Києві – це лише перше нагадування Святого Миколая про свою присутність. Незабаром, уже наприкінці цього тижня, Миколай зустрічатиме свого побратима Санта-Клауса, і вони удвох принесуть свято, і не лише дітям.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG