Доступність посилання

ТОП новини

Українська міліція святкує професійне свято!


Київ – Міліціонери святкують професійне свято! У відділках – урочистості, концерти, а під вечір обов’язково фуршет, розповідають стражі порядку. Міліціонером мріє стати в дитинстві чи не кожний хлопець. У цій, здавалося б, серйозній професії, міститься велетенська частка романтизму та веселощів.

Вже 16-й рік поспіль 20 грудня правоохоронці збираються разом, випивають свої «бойові сто грамів», згадують розслідування справ та діляться емоціями від найяскравіших із них. Сьогодні у них професійне свято!
Без курйозів не обходиться
Архів справ. Окремо відкладена тека із незвичайними випадками у роботі міліціонера. Повідомлення про інцидент на українсько-молдовському кордоні починається текстом: «90 каченят стали порушниками державного кордону України». Або: «Волинські співробітники міліції затримали на кордоні з Польщею священика, що вивозив із країни мішок з копійками».
Розслідування справи у Полтавській області. Міліція затримала дояра за жорстоке поводження з коровами. Під дією алкоголю чоловік розлютився на одну з корів, яка відмахуючись від мух, хлеснула його хвостом по обличчю. Дояр вирішив помститися! Він повідрізав усім коровам хвости.
А як не пощастило водієві автомобіля «Тойота Ленд Крузер» із Харківщини! Під сидінням автівки правоохоронці виявили патрон. Знахідка стала причиною конфіскації джипу! За оцінками експертів, патрон коштував 10 гривень, а автомобіль – 300 тисяч.
Міліціонери вміють жартувати, навіть над «своїми»
Один із найбільших та найавторитетніших освітніх закладів, де готують майбутніх правоохоронців – Львівський інститут внутрішніх справ. Як розповів колишній курсант, а нині оперативний співробітник на ім’я Василь, його історія почалася з того, що майбутні міліціонери вирішили віддячити викладачеві з Валеології за успішно складений іспит. Провівши невеличке розслідування серед старшокурсників хлопці дізнались: викладачка – велика шанувальниця італійських вин.
«Пройшовшись по крамницях, хлопці побачили, що італійські вина коштували близько тисячі гривень. Але ж курсанти вихід з будь-якого положення знайдуть. Ми знайшли порожню пляшку від дорогого вина, налили туди дешевого вина «Золота осінь», гарно закоркували. Після занять наш командир групи підійшов до викладачки і подякував за людяність та щирість. Вона не захотіла додому нести це вино. Командиру довелось відкорковувати. Налив два келихи, але не п’є, чекає, поки вона скуштує. Викладачка спробувала і каже: «Ну що, командире, спробуй тепер, відчуй справжній смак італійського вина», – пригадує міліціонер.
А цю історію, коли викладачка випила вино, так і не розібравшись, що у ньому була звичайна радянська «Золота осінь», згадують донині. Крім того, зустрічі колег не обходяться без анекдотів.
Опер Валерій Сусик розповів:
Телефонує до відділку міліції заїка. Каже:
– Т-т-там кобила здохла.
– На якій вулиці?
– Та Т-т-т-т....
– На Тімірязєва?
– Ні. На Т-т-т-т...
– На Твардовського?
– Ні.
– А на якій?
Черговий частини рознервувався, поклав трубку. Дзвінок до чергової частини через 5 хвилин, на зв’язку той самий чоловік.
– Ало, м-м-міліція?
– Так, міліція.
– Там на в-в-вулиці к-к-кобила здохла.
– На якій вулиці? На Тімірязєва?
– Ні, не на Т-т-тімірязєва.
– На якій?
Черговий знову рознервувався, вже з нецензурщиною його «туди-сюди»... Втретє телефонує до міліції той самий заїка.
– Там на вулиці кобила здохла.
– Де, на Твардовського?
– ТАК! Так, на Твардовського!
– А чого ви не казали раніше?
– Я її туди пересунув!
«Роботу цю потрібно любити душею»
Робота міліціонера – це коли кожен день починається з поганих новин, коли довкола вас постійно стрес, і ви розумієте, що в цьому і полягає суть професії. Лишається порадіти, що українські правоохоронці і за нинішніх умов не втрачають почуття гумору і насолоджуються своєю професією! Бо як сказав міліціонер на пенсії Панас Якович Митчик: «Якщо у тебе душа не лежить і ти йдеш на роботу, аби лише відбути той день... Ні! Якщо я не розкрию злочин, то хто, хто повинен розкрити? Ти повинен думати, повинен знати людей, знати оперативну обстановку. Роботу цю потрібно любити душею, тоді буде результат».
Зі святом, міліціонери України!
(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ярина Матвійчук

    Приєдналася до команди «Голосу Америки» у 2014 році. Перед тим працювала в американському журналі National Geographic та на Радіо Свобода ведучою та редактором програми «Ранкова Свобода». У Києві волонтерила на «Радіо Марія» та в кіностудії Cinema House Group, у Гавані доглядала за хворими українськими дітьми в рамках проєкту «Україна – Куба». Розповідає, що любить книжки і поважає добре почуття гумору. Рецептом свого життя називає «Похвалу глупоті» Е. Роттердамського. Мріє покататися на всіх видах транспорту та спробувати їжу різних народів світу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG