Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті затвердили відзнаку до 100-річчя Степана Бандери


Сесія Івано-Франківської обласної ради затвердила положення про почесну відзнаку «100-річчя від дня народження Головного провідника ОУН Степана Бандери». Її заснували обласні держадміністрація і рада, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Цією почесною відзнакою будуть нагороджувати «учасників національно-визвольної боротьби українського народу, а також державних, політичних, громадських діячів, науковців, іноземних громадян та активних учасників українського державотворення, які своєю працею утверджують та розбудовують незалежну Україну».

Відзнака буде дворівнева. На відзнаці першого рівня викарбуваний хрест і діагонально перехрещені мечі; другого рівня – портрет Степана Бандери.

2008 рік на Прикарпатті оголошений Роком Степана Бандери, який є уродженцем цього краю – з села Старий Угринів Калуського району.


1 січня 2009 року виповнюється 100 років від дня народження Провідника ОУН.

До цієї дати заплановане відкриття в меморіальному комплексі Степана Бандери в Старому Угринові плебанії (священичої резиденції) родини Бандер, а в Івано-Франківську – пам’ятника.

У січні цього року сесія Івано-Франківської обласної ради звернулася до Президента України з проханням присвоїти Степанові Бандері звання Героя України.

XS
SM
MD
LG