Доступність посилання

ТОП новини

Барак Обама – «Людина року» за визначенням журналу «Тайм»


Нью-Йорк – У Сполучених Штатах популярний тижневик «Тайм» відзначив новобраного президента Барака Обаму «Людиною року». Передноворічний номер цього журналу за традицією, що налічує вже десь понад сім десятиріч, називає найвидатнішу людину, яка, на думку редакційної колегії, багато в чому впливає на події в Америці і світі.

США - обкладинка тижневика TIME
Людиною року проголошували президентів, таких як Франклін Рузвельт, Дуайт Ейзенхауер, Джон Кеннеді, Рональд Рейган, Білл Клінтон, видатних державних і громадських діячів, наприклад, Уінстона Черчіля, Магатму Ганді, Михайла Горбачова.
Треба сказати, що журнал дотримується такого принципу, що вплив «Людини року» на американське і міжнародне життя не обов'язково має бути позитивним. Головне – щоб людина була видатною, і, знову ж таки, впливала на долі світу. Отож, на обкладинку журналу «Тайм» потрапляли й портрети лідера ісламського перевороту в Ірані аятоли Хомейні, Гітлера, Сталіна.
За традицією, «Тайм» робить ґрунтовне інтерв'ю з «Людиною року». Щоправда, ніхто в Америці не сумнівався, що людиною 2008 року назвуть Барака Обаму. Цей молодий як на законодавця, чоловік, 48-річний сенатор від штату Ілінойс, донедавна майже нікому, крім земляків, невідомий, упродовж тривалої виборчої кампанії став, можна сказати, народним улюбленцем, настільки популярним, що його порівнюють із Джоном Кеннеді.
Обама буде першим чорношкірим президентом за всю історію американської республіки, представник расової меншини, у минулому настільки упослідженої, що іще якихось півстоліття тому на сегрегованому Півдні чорношкірі громадяни навчалися в окремих школах, не могли навіть їхати в автобусі на одному сидінні з білими.
Імпонує людям своєю щирістю, почуттям гумору
Журнал «Тайм» зазначає, що перемога Обами переконлива, тобто він отримав мандат всенародного довір'я. За нього проголосувало багато білих виборців. Він імпонує людям своєю щирістю, почуттям гумору і закликом до зміни курсу.
Підбираючи свій кабінет міністрів, Обама взяв до своєї команди відомих діячів і спеціалістів із репутацією поміркованих, доводячи тим самим, що він не надає великого значення ані партійній приналежності, ані ідеологічним розходженням. У кабінеті президента-демократа будуть і республіканці.
В інтерв'ю журналові «Тайм» Барак Обама, зокрема, сказав: «Я хочу, щоб за два роки американці могли сказати: «Уряд не є чудовим, дещо з того, що робить Обама, діє нам на нерви. Але знаєте що? Я відчуваю, що цей уряд працює на мене... Я бачу, що він прозорий. Я відчуваю, що добре поінформований про дії уряду. Я відчуваю, що цей президент і його адміністрація визнають, коли роблять помилки, і виправляють їх відповідно до інформації. І що вони ґрунтують свої дії на фактах і науці, а не на політичних інтересах».
(Нью-Йорк – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG