Доступність посилання

ТОП новини

Українці все частіше згадують про Рузвельта (огляд преси)


Київ – Сьогоднішня економічна ситуація багатьом нагадує світову економічну кризу, що вибухнула у 1929 році і охопила банківську систему, промисловість і сільське господарство. До 1932 року промислове виробництво у США, наприклад, скоротилося загалом на 46%. Та після трьох років «великої депресії», як нагадує газета «Голос України», до влади в Сполучених Штатах прийшов один із найяскравіших політиків ХХ століття Франклін Рузвельт, жорсткі дії якого не тільки приборкали кризу, а й об'єднали Америку. Найголовніше, що він зробив, – зміцнив довір'я співгромадян до влади, зумів згуртувати націю. Чи спроможна на це українська влада? Про це розмірковує автор статті «Велика депресія»: уроки Рузвельта для України».

Дострокові парламентські вибори відбудуться вже навесні, стверджує в «Газеті по-українськи» політолог Дмитро Видрін. Він переконаний, що нинішня коаліція протримається не більше місяця, бо насправді не має стійкої більшості голосів у парламенті. Заголовок матеріалу «Дмитро Видрін: «Частина «нашоукраїнців» знайшла нову господиню».

Дешевого бензину в Україні вже не варто очікувати, пише «Нова газета». Причина – рішення Кабміну збільшити акцизні збори на паливо з 60 до 110 євро за тонну, а акциз на дизпаливо – з 30 до 85 євро.

В Міністерстві фінансів вважають, що збільшення акцизу поповнить держбюджет на 4 млн. грн. Наповнювати ж державну кишеню будуть за рахунок простих українців: бензин подорожчає в середньому на 50 копійок. Якщо Верховна Рада підтримає це рішення, то Новий рік доведеться зустрічати вже з новими цінами, наголошує видання.

Тільки за останній тиждень нерухомість у Києві подешевшала на 15 відсотків. Як стверджує газета «Факти», такого обвалу цін не спостерігалося з часів попередньої кризи наприкінці 90-х років. На думку фахівців з нерухомості, до весни вартість однокімнатної квартири в столиці може знизитися до 30—40 тисяч доларів.

Вартість святкування наступного року Бика в київських ресторанах і клубах буде вища, ніж попереднього, інформує «Ділова столиця». При цьому, в доларах ціни на свято в популярних закладах приблизно такі ж, як і минулого року. Але через нестабільність гривні дорожчання веселощів складе не менше 50%.

Організатори заходів заощаджуватимуть, перш за все, на програмах: зважаючи на підвищення гонорарів, запрошувати естрадних знаменитостей зараз вельми невигідно.

Про це зазначається в статті «Скромні бичачі забави».


  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG