Доступність посилання

ТОП новини

«Рефінансування в Україні – це корупція» – Володимир Лановий


В ефірі Радіо Свободи відомий економіст, колишній перший заступник прем’єр-міністра України Володимир Лановий заявив: «У нас немає рефінансування. В нас якісь незрозумілі допомоги приватному сектору економіки від державного, І це є корупція. Ми це робимо за якимось азіатським принципом. Рефінансування в цьому році не 40 мільярдів гривень, як каже Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, а 130 мільярдів гривень»

А вже економічний експерт Ігор Шпак зазначив: «Бюджет 2009 року це камера схову лобізму зі своїм Стабілізаційним фондом. Але найцікавіше те, що коштів для цього Стабілізаційного фонду сьогодні немає».

«Бюджет-2009 – це бюджет, адекватний кризі. В ньому зменшено доходи і він не є популістським, а критичним. Фактично не має зниження податків», – зауважив Володимир Лановий.

«На столах чиновників зараз лежать по кілька сценаріїв, які можна характеризувати як оптимістичні-песимістичні. Лежить сценарій, який передбачає згортання ВВП на 5%, лежить сценарій на зростання ВВП на 0,4%. Хтось оперує цими сценаріями. Це ставить під загрозу реалістичність виконання бюджету, оскільки обрано оптимістичний сценарій», – зазначив Ігор Шпак.

«Інфляції у 21% не буде, оскільки зараз через рецесію падають ціни на промислові товари. Якщо Нацбанк не буде друкувати зайві гроші, то інфляція буде більш-менш нормальною», – додав Володимир Лановий.
XS
SM
MD
LG