Доступність посилання

ТОП новини

Чим загрожує дискредитація демократії в Україні? Як позначилась фінансова криза на СБУ? (Огляд преси)


Київ – Останнім часом в Україні дискредитується демократія. І тим самим стелеться «килимова доріжка» для панування усіляких диктаторів, переконаний дописувач газети «День». На його думку, сприяють цьому і українські телеканали, що перетворюють політику в клоунаду, у фіглярство, провокуючи політиків саме на таку поведінку й заохочуючи їх за неї необмеженим ефірним часом. Політики, які вилізли «з грязі в князі», охоче виступають у цьому балагані, абсолютно не замислюючись, які почуття вони зароджують в душах мільйонів українців. Та й самі телеканали, засліплені погонею за рейтингами будь-якою ціною, навряд чи міркують, до чого тягнуть країну. Докладніше розповідається в статті «Балаганна «демократія» як провокація диктатури».

Про те, як позначилась фінансова криза на забезпеченні СБУ розповідає газета «Діло». З’ясувалось, що відомство наступного року отримає менше ніж у попередньому на 300 мільйонів гривень. Грошей вистачить лише на зарплату співробітникам, а про розвиток матеріально-технічної бази годі й мріяти. Водночас, керівництво СБУ сподівається, що аналогічне скорочення коштів відбудеться для усіх силовиків. Хоча стало відомо, що наприклад МВС навпаки додали з бюджету 1 мільярд гривень. В СБУ радіють за своїх колег, але вважають що співробітники СБУ також гідні високих зарплат. Заголовок статті «Служба безпеки затягує паски».

«Нова газета» зазначає, що всі вже звикли до дивної поведінки київського мера, але він все ж продовжує вражати. Хтось вважає, що Леоніду Черновецькому не дають спокою лаври Робін Гуда: забрати у багатих і віддати бідним. Інші ж порівнюють столичного градоначальника з Остапом Бендером – головне, заговорити, отримати зиск і накивати п’ятами. Остання ініціатива Черновецького – ввести платні прийоми чиновників мерії. Скажімо, за зустріч із собою він пропонує заплатити 100 тисяч доларів. Про те, у яку суму він оцінив службовий час своїх заступників розповідається в статті «Мер: Вільна каса!».

2008 рік в Україні було оголошено Роком туризму. Проте туристичний продукт – штука делікатна і залежить від сотні чинників. Але навіть стихійні лиха не завдають такої шкоди, як невправний менеджмент. Про здобутки та втрати вітчизняної туристичної галузі розповідає газета «Голос України».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG