Доступність посилання

ТОП новини

Від вибуху в житловому будинку в Євпаторії загинули щонайменше 24 особи (оновлюється)


Рятувальні роботи на місці вибуху
Рятувальні роботи на місці вибуху
За повідомленням Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, врятовано 21 особу.

Вибухом зруйновані 35 квартир у двох під’їздах будинку, в яких прописані 62 особи. Пошкоджені квартири третього під’їзду.

До органів місцевої влади з пошкодженого будинку звернулися 53 особи, котрі тимчасово відселені до місцевого санаторію «Феміда», де для них організовано харчування, медичну та психологічну допомогу.

Вибух на вулиці Некрасова, 67, у п’ятиповерховому житловому будинку 1965 року забудови стався 24 грудня близько 22:00.

На місці трагедії тривають аварійно-рятувальні роботи. Оперативний штаб з ліквідації наслідків вибуху очолює міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра.
Зруйновані вибухом залишки будинку


На місці вибуху побували Прем’єр-міністр і Президент України.

Уряд вже видiлив 70 мільйонів гривень для проведення першочергових робiт. Цi кошти будуть спрямованi на придбання житла для людей, що постраждали вiд вибуху, а також на виплату їм грошової компенсацiї за втрачене майно.

Крiм того, уряд ухвалив розпорядження про створення урядової комiсiї з розслiдування обставин вибуху в Євпаторiї на чолi з першим вiце-прем'єром Олександром Турчиновим.

Прокуратура Криму порушила кримінальну справу за фактом вибуху. За повідомленням прес-служби Генеральної прокуратури України, справу порушили за статтею 196 Кримінального кодексу – необережне знищення або ушкодження майна.

Водночас, в Генпрокуратурі не виключають, що після встановлення причин та обставин трагедії справу можуть перекваліфікувати на іншу статтю.

********
Тимошенко: Родинам загиблих в Євпаторії виділять по 100 тисяч гривень

Кабінет Міністрів вирішив виділити по 100 тисяч гривень компенсації сім'ям за кожного загиблого від вибуху в житловому будинку в Євпаторії.

Вікто Ющенко та Юлія Тимошенко оглядають місце вибуху
Про це повідомила прем'єр Юлія Тимошенко, прибувши до Криму.

За її словами, відповідне рішення ухвалили на позачерговому засіданні Кабміну.

За попередніми результатами вивчення обставин, версія з вибухом газу не підтвердилась, а причиною вибуху могло стати те, що в підвалі будинку була майстерня, у якій використовувалися вибухонебезпечні речовини, повідомила Тимошенко.

Водночас, вона зазначила, що остаточні висновки можна буде зробити після того, як рятувальники розберуть завали й доберуться до підвалу будинку.

Рятувальники МНС не виключають, що причиною трагедії у житловому будинку Євпаторії став вибух балонів з киснем, які зберігалися в одному з підвалів п’ятиповерхівки.

********
Постраждалим євпаторійцям обіцяють надати житло до кінця року

Прем'єр Юлія Тимошенко запевняє, що всі мешканці п'ятиповерхового житлового будинку в Євпаторії, які втратили свої квартири внаслідок вибуху, до кінця року отримають нове житло.

Спілкуючись з мешканцями зруйнованого будинку, вона повідомила, що влада Євпаторії вже знайшла новий будинок, в якому за державний рахунок купуватимуть квартири для людей.

Водночас прем’єр наголосила: якщо постраждалі захочуть купити якесь інше житло, вони будуть абсолютно вільні у своєму виборі: «Нікого не заганятимуть у цей будинок силоміць».

Крім того, за її словами, за кожну зруйновану квартиру мешканці отримають по 20 тисяч гривень авансу, а пошкоджену – по 10 тисяч.

Спільна прес-конференція Президента та Прем'єра
А Президент Віктор Ющенко заявив, що влада не залишить без допомоги людей, що постраждали внаслідок вибуху, і також запевнив, що нове житло їм нададуть до нового року.

«Я хочу сказати, що ніхто не буде забутий, влада зробить висновки з цього уроку», – запевнив Ющенко, який високо оцінив дії уряду в організації робіт з ліквідації наслідків вибуху в Євпаторії.

Глава держави, який разом із прем'єром Тимошенко ознайомився з перебігом рятувальних робіт на місці трагедії, зазначив, що люди врятовані саме завдяки зусиллям тих, хто займався організацією і проведенням рятувальних робіт.

Президент оголосив 26 грудня – жалобним днем в Україні. Своїм указом він також доручив урядові розробити комплексний план заходів для ліквідації наслідків трагедії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG