Доступність посилання

ТОП новини

До яких правопорушень найчастіше вдаються народні депутати? Хто з них найбільший забіяка? (Огляд преси)


Київ – Закон один для всіх, але не для народних депутатів, – стверджує «Нова газета». Сварки, рукоприкладство і порча держмайна у Верховній Раді – ці сцени з життя парламентаріїв не рідкість. Журналісти видання озброїлись Кримінальним кодексом і «намотали» депутатам чималі строки. За рукоприкладство найбільше б отримали депутат з БЮТу Олег Ляшко та регіонали Владислав Лук’янов і Нестор Шуфрич. Лук’янов також проходив би ще за статтями 185 Кримінального кодексу (розкрадання) і статті 51 Адміністративного кодексу (дрібна крадіжка чужого майна). Тут журналісти згадують, як він поцупив картку для голосування у тодішнього спікера Арсенія Яценюка. Про терміни ув’язнення, які загрожували б парламентаріям, аби не депутатська недоторканість розповідається в статті «Засуджені умовно».

Українці переходять у 2009 рік із тривогою. Чи буде робота, зарплата, пенсія, тепло у квартирі – ці питання хвилюють людей, затьмарюючи передсвяткову метушню. Але українські політики стурбовані іншим. Для них 2009 рік, як стверджує «Газета по-українськи», це насамперед, президентська кампанія. Потенційні кандидати поливають одне одного брудом, плетуть інтриги й готові на все задля збільшення своїх шансів. Однак їх, цих шансів, як наголошує видання, у перших осіб держави стає дедалі менше. Скажімо, Юлія Тимошенко недооцінила масштаби світової кризи, відтак знизила свій рейтинг. Мало підстав для оптимізму і в Віктора Ющенка та Віктора Януковича, який «демонструє неабияку здатність програвати завчасу виграшні партії». Тож, на думку газетярів, залишаються «темні конячки» на кшталт Анатолія Гриценка чи Арсенія Яценюка.

За останні півроку кількість безробітних в Україні подвоїлося. Водночас, як інформує газета «Діло», кількість пропозицій від роботодавців зменшилося вдвічі. Про перспективи безробіття оповідається в статті «Ринок праці лихоманить».

Утім, як інформує газета «День» наступний 2009 рік, який за східним календарем вважається роком Бика, за гороскопом повинен бити сприятливим для України. Він не принесе українцям безробіття, стане сприятливим для сільськогосподарського виробництва, а у громадсько-політичному житті посилиться вплив влади. Про те, якими були попередні роки Бика в Україні, і яким очікується рік нинішній інформується в статті, що так і називається «Україна в роки Бика в ХХ сторіччі».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG