Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль наніс удари по смузі Газа


Згідно з останніми повідомленнями інформагенцій, 225 осіб вбиті і близько 700 поранені внаслідок суботніх ударів ізраїльської авіації по смузі Газа.

Удари нанесені по об'єктах екстремістського угруповання «Хамас», що контролює смугу, повідомило ізраїльське командування.

Операцію провели у відповідь на регулярні ракетно-мінометні обстріли Ізраїлю палестинськими бойовиками.

Міністр оборони Ізраїлю Егуд Барак заявив, що бойові дії у випадку необхідності армія продовжить.

Бойовики «Хамасу» сьогодні випустили щонайменше 24 ракети. В поселенні Нетівот на півдні Ізраїлю загинула одна особа, шестеро були поранені.

Ізраїль заявляє, що його військова операція – це серйозно і надовго

Військова операція, яку в суботу почав Ізраїль у смузі Газа, повинна покласти край ракетним обстрілам з боку палестинських бойовиків, вона не буде ні простою, ні швидкою, сказав міністр оборони Ехуд Барак.

Військово-повітряні сили Ізраїлю двома хвилями атакували десятки штабів, тренувальних центрів і складів зброї, які використовують радикальні угруповання і поліція ісламістів у смузі Газа.

За останніми даними, кількість загиблих зросла до 195 осіб.

«Кілька тижнів (правлячий в Газі рух) Хамас та інші терористичні організації атакували ракетами південь нашої країни. Ми не збиралися зберігати таку реальність і працювали над операцією, яка почалася сьогодні, щоб змінити те становище, яке є, щоб припинився обстріл і наших південних селищ, і наших військових баз», – сказав міністр, виступаючи перед журналістами.

«Ми робитимемо все, що можливо, все, що потрібно, щоб настала тиша. Тому зараз час воювати... Ця атака триватиме стільки, скільки знадобиться. Я не хочу, щоб у вас були ілюзії... », – заявив міністр.

Cвіт по-різному реагує на дії Ізраїлю в смузі Газа

Сполучені Штати закликали Ізраїль уникати жертв серед мирного населення під час проведення операцій проти бойовиків «Хамасу».

Представник Білого дому Гордон Джондро заявив, що для припинення насильства необхідно, щоб «Хамас» відмовився від обстрілів ізраїльської території.

Франція і Росія закликали Ізраїль не наносити удари по смузі Газа, а «Хамас» – припинити обстріли Ізраїлю.

Арабські країни різко засудили дії Ізраїлю.

Єгипет повідомив, що відкриває прикордонний перехід Рафах для перевезення палестинських поранених до єгипетських лікарень.

Ізраїльська авіація завдала 27 грудня авіаудар по позиціях бойовиків угруповання «Хамас» у смузі Газа.

Кількість загиблих досягла майже 200 осіб, більше 300 поранені.

Ударів з повітря було завдали одночасно по 30 різних цілях. За даними Reuters, в результаті ізраїльської атаки на головний штаб поліції ісламістів загинули щонайменше 40 осіб.

Телеканал Sky News повідомляє, що в Газі було щонайменше 15 вибухів.

За даними AP, атака на Газу спровокувала паніку серед місцевого населення. Багато хто намагається допомогти пораненим.

Раніше Ізраїль пообіцяв провести операцію проти бойовиків «Хамас» у відповідь на обстріли ізраїльської території.

Палестинські бойовики випустили декілька ракет по півдню Ізраїлю

За словами медиків, у результаті обстрілу загинула одна людина, ще четверо дістали поранення середньої тяжкості. Всі вони – жителі міста Нетівот. Палестинська ракета потрапила в житловий будинок.

Ракетний обстріл, який вівся з боку сектора Газа, почався за кілька годин після того, як ВПС Ізраїлю завдали авіаударів по палестинському анклаву.

В результаті сьогоднішнього авіанальоту на сектор Газа загинули більше 150 палестинців, 300 дістали поранення.

«Хамас» відразу ж заявила, що помститься Ізраїлю. До обіцянки також приєдналися й інші радикальні палестинські угруповання, зокрема «Ісламський джихад».

«Всім бійцям віддали наказ здійснити дії у відповідь після влаштованої Ізраїлем різанини», – мовиться в повідомленні «Ісламського джихаду».

Після цього із заявою виступило Міноборони Ізраїлю. В заяві говориться про готовність продовжити військову операцію в смузі Газа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG