Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко пiдписав держбюджет-2009


Про це повiдомив перший заступник голови Секретарiату Президента Олександр Шлапак.

За словами Шлапака, сьогодні вранцi Глава держави провiв нараду, на якiй погоджував з урядом та Нацiональним банком всi суперечливі позицiї в бюджетi.

Пiсля завершення наради «Президент ухвалив рiшення i пiдписав бюджет», заявив Шлапак.

Він також сказав, що в Секретаріат держбюджет-2009 надійшов у суботу, 27 грудня.

Водночас Олександр Шлапак не уточнив основних показників бюджету.

26 грудня Рада затвердила держбюджет на 2009 рік.

23 грудня Кабінет Міністрів вніс на затвердження Ради відкоригований проект держбюджету на 2009-ий рік.

********
Про намір підписати ухвалений Верховною Радою бюджет Президент Віктор Ющенко заявив ще минулої п’ятниці у випуску програми «Свобода» на телеканалі «Інтер».

«Ми сьогодні маємо брати до уваги ті обставини, які відбулись. Бюджет прийнятий, я його підпишу... Тому що це вже процесуально потрібно, щоб процес пішов, і як документ він почав працювати», – наголосив Віктор Ющенко.

Водночас він вчергове піддав жорсткій критиці сам документ. Серед іншого, Президент наголосив, що цей фінансовий документ, не дивлячись на арифметичне збільшення соціальних виплат, реально зменшує їх. Він також не погодився з думкою, що поганий бюджет краще, ніж ніякого. Віктор Ющенко навів паралелі з ухваленням бюджету поточного року, який також ухвалювався наприкінці грудня. Президент зауважив, що бюджет цього року негативно позначився на українській економіці.

Прем`єр-міністр визнає, що бюджет є «достатньо складним»

Юлія Тимошенко вважає, що своєчасне ухвалення закону про державний бюджет України на 2009 рік створює хорошу базу для подолання наслідків кризи і реалізаціїнизки програм з реформування і розвитку основних економічних галузей.

Про це голова уряду заявила ще у суботу під час позачергового засідання уряду.

За словами Юлії Тимошенко, ухвалення бюджету також дозволить Україні бути надійним учасником фінансових відносин у світі.

«Незважаючи на складні політичні умови, на деструктивну роботу деяких політиків, бюджет прийнято саме в тому форматі, в якому пропонував уряд. Після ухвалення бюджету я розмовляла з Президентом країни, і він підтвердив, що має намір його підписати», – сказала Юлія Тимошенко.

Водночас Прем`єр-міністр вважає бюджет «достатньо складним».

«Бюджет буде складним саме тому, що світ сьогодні відчуває на своїх економічних системах дуже важкі удари кризи. Нам нелегко буде цей бюджет виконати, але водночас у нас є сьогодні фундаментальний документ, який дає надію на стабільність і який дає надію на підтримку реального сектора економіки і на підтримку кожної людини», – наголосила голова уряду.

26 грудня Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Державний бюджет України на 2009 рік».

Доходи бюджету урядом були визначені в сумі 238 мільярдів гривень (проти 232 мільярдів поточного року). Витрати держбюджету 2009 року – 266 мільярдів гривень (проти 253 мільярдів поточного року). Бюджет передбачає дефіцит 31 мільярд гривень – 3% від ВВП.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG