Доступність посилання

ТОП новини

Генеральний секретар ООН закликає припинити насильство в Газі


Промовляючи у понеділок у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, Пан Ґі Мун висловив глибоку стурбованість ескалацією насильства в Газі.

«Це неприйнятно. Я вже неодноразово засуджував ракетні обстріли ізраїльської території бойовиками «Хамасу» і визнавав право Ізраїлю на самооборону. Але я також засуджую використання Ізраїлем надмірної сили у смузі Газа», – зазначив Генеральний секретар ООН.

Він закликав негайно припинити насильство з обох сторін конфлікту і вжити всіх необхідних заходів, щоб уникнути жертв серед мирного населення.

У деяких країнах в понеділок відбулися акції протесту проти воєнної операції Ізраїлю в Смузі Газа.

Міністр оборони Ізраїлю Егуд Барак заявив, що його країна веде «тотальну війну» проти угруповання «Хамас» у Смузі Газа.

Від суботи бомбардували понад 200 об’єктів «Хамасу».

За даними палестинської сторони, загинули понад 300 людей, сотні – поранені. Як повідомляє ООН, серед загиблих – більш ніж 50 мирних жителів.

Представники «Хамасу», зі свого боку, продовжують обстрілювати ракетами південь Ізраїлю. В місті Ашкелон загинув один місцевий житель, 7 – поранені.

У понеділок офіційний Вашингтон виступив із повторним закликом до сторін – зупинитися. США при цьому зазначають, що передусім «Хамас» має зупинити ракетні обстріли Ізраїлю.

На офіційному рівні висловила стурбованість подіями в регіоні й Україна. Київ засудив ракетні обстріли ізраїльських територій зі Смуги Газа, але водночас висловив сумнів у пропорційності вжитої Ізраїлем військової сили.

Міністерство закордонних справ України повідомило, що під час авіаобстрілу ізраїльтянами смуги Газа, були поранені громадянка України і її донька.
XS
SM
MD
LG