Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині зросла кількість правоекстремістських злочинів


Берлін – У Німеччині спостерігається зростання кількості злочинів із правоекстремістським підґрунтям. На кінець жовтня було зафіксовано майже 12 тисяч таких інцидентів, що на 30 відсотків більше, ніж за аналогічний період часу торік. Про це повідомляє газета Frankfurter Rundschau.

Один із представників федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини пояснив зростання правоекстремістських інцидентів зміною в системі збору статистичних даних. Від початку року в статику почали включати всі порушення, які пов’язані з неонацистською пропагандою, навіть якщо не було піймано злодія. Сюди належить, наприклад, нанесення свастики на стіни будівель.

Водночас, як повідомляє інформаційне агентство dpa, федеральне міністерство внутрішніх справ закликало не робити передчасних висновків на підставі місячних даних, а дочекатися офіційної статистики за весь 2008 рік. Очікується, що така статистика з’явиться не раніше весни наступного року, оскільки федеральні землі до кінця січня мають час надсилати свої останні дані.

Тим часом голова комісії Бундестагу з внутрішніх питань, соціал-демократ Себастіан Едаті закликав провести «демократичний саміт» для кращого планування боротьби з правим екстремізмом. В інтерв’ю радіостанції NDR Едаті зауважив, що державні й громадські організації мали б краще координувати заходи, спрямовані на запобігання й викорінення правого екстремізму.

Також заступниця голови Бундестагу Петра Пау й один із лідерів «зелених» Фолькер Бекк висунули вимогу розробити «спільну стратегію». Мовляв, час символічних заяв уже минув і треба переходити до конкретних дій.

(Берлін – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG