Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні почнуть евакуацію українських громадян із смуги Газа – МЗС


Про це йдеться у переданому УНІАН коментарі речника Міністерства закордонних справ Василя Кирилича.

Зокрема, зазначив він, за повідомленням Посольства України в Ізраїлі, 1 січня розпочалась завершальна стадія підготовки до евакуації українських громадян (у складі спільної групи громадян РФ, Білорусі, Молдови) зі території смуги Газа.

За даними В. Кирилича, погоджено порядок виведення громадян із смуги, проходження автоколони з евакуйованими територією Ізраїлю та перетин ізраїльсько-йорданського кордону.

За наявною в Посольстві інформацією, в смузі Газа колону евакуйованих мають супроводжувати автомобілі Міжнародного Червоного Хреста.

За даними Посольства РФ в Ізраїлі, 2 січня ц.р. заплановано прибуття до аеропорту м. Амман (Йорданія) двох російських літаків МНС Росії для подальшого транспортування евакуйованих з Йорданії до Москви.

При цьому В. Кирилич звернув увагу, що Посольство України в Ізраїлі наголошує, що підготовка та безпосереднє здійснення операції залежить від розвитку військово-політичної ситуації в зоні конфлікту, яка в даний час характеризується як надзвичайно складна та небезпечна. Існує низка реальних ризиків при здійсненні всіх без виключення етапів операції, що потребує максимально високого рівня координації та взаємодії всіх її учасників, підкреслив речник МЗС.

Ізраїль проводить у смузі Газа масовану військову операцію у відповідь на ракетний обстріл ізраїльських територій палестинськими бойовиками.



XS
SM
MD
LG