Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром»: Україна «вiдмовилася прийняти додатковий газ для Європи»


Російський «Газпром» заявляє, що українська сторона вiдмовилася вчора прийняти додаткову партiю газу в обсязі 15 мільйонів кубометрів для європейських споживачiв.

Напередоднi офiцiйний представник російської компанії Сергій Купрiянов заявив, що «Газпром» повнiстю виконує заявки європейських споживачiв на постачання газу.

«Газпром» подає газ на вхiд до газотранспортної системи України вiдповiдно до транзитного контракту i заявок європейських покупцiв. Зниження тиску на виходi з газотранспортної системи України пов’язане з невиконанням українською стороною своїх зобов’язань», – заявив Купрiянов.

Київ, зі свого боку, каже, що повністю виконує свої зобов’язання щодо транспортування російського газу, але не має документальних підстав приймати додаткові його обсяги. Натомість в Україні наголошують, що своїх зобов’язань не виконує російська сторона, яка недодає в українську мережу обсяги газу, необхідні для забезпечення його транзиту.

Про зниження обсягів постачання палива через українську територію повідомляють із Чехії, Туреччини, Польщі, Угорщині, Болгарії, Хорватії та Греції.
XS
SM
MD
LG