Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» пропонує «Газпрому» продовжити переговори в Києві


У листі голови правління НАК «Нафтогаз України» Олега Дубини до голови правління ВАТ «Газпром» Олексія Міллера, який цитує УНІАН, мовиться, що переговори з питань, пов’язаних із умовами транзиту природного газу територією України і його поставками у 2009-2019 роках, можуть бути продовжені найближчими днями у Києві в будь-який зручний час.

У свою чергу, в листі заступника голови правління ВАТ «Газпром» Валерія Голубєва на ім’я Олега Дубини мовиться, що попередні переговори про умови поставок газу до України на 2009-2019 роки можуть бути проведені в Києві негайно з уповноваженим представником ВАТ «Газпром» – директором ТОВ «Газпром збыт Украина» Анатолієм Подмишальським.

Разом з тим «Газпром» зазначає, що контракт на поставку газу для споживачів України він пропонує обговорити в Москві «відповідно до міжнародної практики, згідно з якою переговори ведуться по місцезнаходженню продавця товару».

У понеділок на зустрічі з прем’єр-міністром Росії Володимиром Путіним голова «Газпрому» Олексій Міллер повідомив, що «Газпром» скорочує обсяги постачання газу на кордон з Україною на понад 65 мільйонів кубометрів. За його словами, поставки будуть скорочені на той обсяг газу, який був «несанкціоновано відібраний Україною» раніше.

Олексій Мiллер також зазначив, що «Газпром» з тим, щоб компенсувати постачання газу до Захiдної Європи, збільшить обсяг газу, що постачається через Білорусь, Польщу i трубопроводом «Блакитний потiк» (через Туреччину).

1 січня ВАТ «Газпром» припинив постачання газу до України, оскільки Москва і Київ не змогли домовитися про умови нового контракту на 2009 рік.
XS
SM
MD
LG