Доступність посилання

ТОП новини

Керівники кримського парламенту стурбовані газовим конфліктом


У зверненні до президентів Віктора Ющенка і Дмитра Медвєдєва, розміщеному на офіційному сайті Верховної Ради АРК, президія парламенту автономії висловлює «глибоку стурбованість через загострення ситуації навколо проблем у сфері постачання газу в Україну, а також неврегульованість взаєморозрахунків і транзиту газу до Європи територією української держави».

«Не може не турбувати той факт, що цей конфлікт, виходячи за рамки простої суперечки двох суб`єктів господарської діяльності, зумовлює напруженість і в міждержавних відносинах наших країн», – мовиться у зверненні до глав України і Росії.

Автори документу вважають, що зараз «як ніколи важливі терплячий діалог і копіткий пошук оптимальних взаємоприйнятних рішень, розроблення єдиної узгодженої політики» і це «сприятливо впливатиме на весь спектр російсько-українських відносин».

У зверненні також наголошується, що «газовий конфлікт» ставить під загрозу стабільний соціально-економічний розвиток Автономної Республіки Крим – «регіону, що має давні та багаті традиції тісних економічних, культурних, міжнаціональних зв`язків представників російського, українського та інших народів, які населяють півострів».

Президія Верховної Ради Криму закликала українського і російського президентів негайно втрутитися в ситуацію і вжити заходів для її нормалізації.

Водночас, джерела в апараті кримського парламенту повідомили, що в новому році засідань президії Верховної Ради АРК не було.
XS
SM
MD
LG