Доступність посилання

ТОП новини

Подав у відставку соратник Ющенка


Петро Олійник подав у відставку з посади заступника глави Секретаріату Президента України – представника Президента України у Верховній Раді за власним бажанням.

Як повідомили у прес-службі Президента, Петро Олійник заявив: «Здійснюючи цей крок, я вчиняю так, як вчинив би кожен європейський політик. Нещодавно моє ім'я втягнули в корупційну історію із суддею Зваричем. Сподіваюсь, що моя відставка дасть можливість правоохоронним органам на об'єктивне розслідування, а також шанс розібратися в питаннях моєї причетності до так званого корупційного скандалу судді Зварича».

2 грудня 2008 року проти голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за хабарництво в особливо великих розмірах.

Під час обшуків на місцях роботи і помешкання голови суду та шести суддів Львівського апеляційного адміністративного суду працівники СБУ та Генпрокуратури вилучили 1 млн. доларів США і 2 млн. грн.

18 грудня Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт Зварича.

16 грудня заступник керівника фракції БЮТ Андрій Портнов заявив, що БЮТ вимагає притягнути до відповідальності представника Президента України у Верховній Раді Петра Олійника, у кабінеті якого (як голови Львівської ОДА у той час) голова Львівського апеляційного адміністративного суду нібито отримав хабар.

18 грудня парламент направив на доопрацювання проект постанови «Про звернення Верховної Ради України до Президента України з приводу відсторонення Петра Олійника від виконання обов’язків представника Президента України у Верховній Раді України».

У проекті постанови зазначається, що в поданні Генеральної прокуратури України про згоду на затримання та арешт І. Зварича «безпосередньо вказано, що отримання цим суддею хабара в особливо великому розмірі відбувалося у службовому кабінеті та за особистої присутності голови Львівської обласної державної адміністрації Петра Олійника».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG