Доступність посилання

ТОП новини

Комісар ЄС: Якщо не розпочнеться транзит газу, я назву винуватця


Андріс Пієбалґс, комісар ЄС з питань енергетики.
Андріс Пієбалґс, комісар ЄС з питань енергетики.

Комісар ЄС з питань енергетики Андріс Пієбалґс заявив у понеділок на прес-конференції після завершення надзвичайного засідання Ради міністрів з питань енергетики ЄС: «Якщо цього не станеться (початку транзиту газу у вівторок ), я зможу реально сказати, хто відповідальний за ситуацію».

Комісар зазначив, що до 8-ої години ранку за Брюсселем всі спостерігачі вже перебуватимуть на вимірювальних станціях, і тому буде легше сказати, хто винен за затримку із транзитом.

Комісар ЄС вважає, що Україна вела себе відповідально під час газової кризи. «Зараз, коли я спілкуюся з обома сторонами, поведінка української сторони є дуже відповідальною, і, сподіваюся, вона такою і залишиться», – сказав комісар ЄС. «Зараз я закликаю обидві сторони робити те, що вони обіцяють», – додав Пієбалґс.

У свою чергу присутній на прес-конференції міністр з питань промисловості та торгівлі головуючої в ЄС Чехії Марті Ржіман зазначив, що сьогодні неможливо сказати, хто був винен у припиненні постачання газу до Європи.

«Можливо, ми ніколи не дізнаємося, хто був винним», – сказав він.

У понеділок заступник голови правління ВАТ «Газпром» Олександр Медведєв заявив, що постачання газу до Європи можуть відновити 13 січня о 8-ій ранку за середньоєвропейським часом (о 9-ій – за київським часом).

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG