Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: ЄС не має підстав звинувачувати тільки Україну


Про це, серед іншого, йшлося в перебігу сьогоднішньої зустрічі заступника міністра закордонних справ України Костянтина Єлисеєва з представниками Європейського Союзу, повідомила прес-служба Міністерства.

Єлисеєв зустрічався з так званою «трійкою» Євросоюзу, яку складають в Україні представники країни, що головує в ЄС, – посол Чехії, Європейської Комісії – голова Представництва Єврокомісії в Україні, та країни, яка головуватиме в ЄС наступною, – тимчасовий повірений посольства Швеції.

За повідомленням, представники ЄС, зокрема, наголосили, що Євросоюз не має претензій до виконання Україною положень тристоронніх Правил процедури моніторингу транзиту природного газу територією України, укладених 12 січня 2009 року між Україною, Росією та ЄС, які передбачають діяльність місії з моніторингу за транзитом газу.

У цьому зв’язку європейські дипломати відкинули звинувачення на адресу української сторони у нібито ненаданні доступу міжнародним спостерігачам на відповідні українські об’єкти.

Особливу увагу вони звернули на те, що європейська сторона «не має підстав покладати відповідальність за наявну ситуацію виключно на Україну».
XS
SM
MD
LG