Доступність посилання

ТОП новини

Відбувся ІІІ Всеукраїнський фестиваль вертепів «Карпатія»


Вже втретє в Івано-Франківську сьогодні відбувся Всеукраїнський фестиваль вертепів «Карпатія», який проводить мистецьке об’єднання «Остання барикада».

У нинішньому фестивалі взяло участь 20 колективів із різних куточків України, зокрема з Донеччини, Херсонщини, Чернігівщини, Львівщини, Буковини, Прикарпаття.

Як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, родзинкою став виступ зіркового вертепу, у складі якого – Юрій Луценко, Олесь Доній, Богдан Бенюк, Ігор Пелих та інші відомі політики, літератори, музиканти.

Поряд із традиційними героями різдвяних сюжетів були і російський цар Ірод із газовою трубою, і Шахтар, і Солдат, і Повстанець УПА.

Попередньо третій Всеукраїнський фестиваль вертепів «Карпатія» був презентований напередодні свята Василя в кулуарах Верховної Ради, де його представив народний депутат, член депутатської групи «Народна самооборона» Олесь Доній.

Фестиваль «Карпатія» започаткований з ініціативи «Народної самооборони» з метою популяризації цього яскравого виду українського мистецтва.

І хоча на прес-конференції, яка передувала святу, лідер цієї політичної сили Юрій Луценко заявив, що «Народна самооборона» свою функцію виконала і вичерпала себе, на майбутні фестивалі це не вплине.

За словами керівника мистецького об’єднання «Остання барикада» Олеся Донія, фестивалі проводитимуться незалежно від перспектив будь-якого громадсько-політичного руху.

XS
SM
MD
LG