Доступність посилання

ТОП новини

У Москві вбили адвоката, який захищав інтереси чеченської родини


Станіслава Маркелова, який був адвокатом родини Ельзи Кунгаєвої, застрелили сьогодні в центрі російської столиці. Про це повідомив представник слідчого комітету при прокуратурі Москви.

За його ж даними, журналістка «Нової газети» Анастасія Бабурова, яка перебувала поряд з адвокатом, була поранена і потрапила в лікарню.

Чеченську дівчину Ельзу Кунгаєву вбив колишній полковник російської армії Юрій Буданов. У 2003 році його засудили за вбивство на 10 років ув’язнення, однак нещодавно достроково відпустили на волю.

Сьогодні вранці адвокат Меркелов подав скаргу на відмову суду розглянути його клопотання – скасувати рішення про звільнення полковника Буданова.


Ось що сказав в інтерв’ю нашій радіостанції батько Ельзи Кунґаєвої після того, як дізнався про вбивство адвоката: «Мені шкода цього професіонала. Серед білого дня в Москві о другій години вбиває людину і йде собі злочинець. Це Буданов і його шайка. Він, адвокат, казав мені, що йому загрожують. У четвер якраз ми про це говорили. «Якщо справу Буданова не кинеш, ми тебе вб’ємо», – казали йому. Як тільки вбивця вишов із в’язниці, відразу ж людину-професіонала і вбили», – повідомив батько Ельзи Кунґаєвої.

Убивство Маркелова шокувало правозахисників. Керівник Московської Гельсинської групи Людмила Алєксєєва заявила, що те, що сталося – це ганьба для Росії.

XS
SM
MD
LG