Доступність посилання

ТОП новини

Як Європейський союз може помститися енергетичним дуелянтам – Росії та Україні? (Огляд преси)


Київ – 2009-ий стане роком великих змін для всього банківського сектора України. Як стверджує газета «Діло», зміниться не лише кількість фінансових закладів, а й фаворити банківського сектору. Головна причина – девальвація гривні і неповернення кредитів, що «вимили» значну частку грошових ресурсів з вітчизняних банків. Докладніше про це розповідається в статті «Як українські банки борються за виживання».

Продажі вітчизняних банків, що почалися в кінці грудня, в січні-лютому загрожують перерости в масове явище, переконує «Ділова столиця». За експертними оцінками, в 2009 році господарів можуть змінити близько 20-25 українських фінансових установ.

Європейський Союз може жорстоко помститися енергетичним дуелянтам, що загралися. Як стверджує «Ділова столиця», прискорення будівництва альтернативних газових магістралей залишить не при ділі транзитні потужності України. А переорієнтація на азіатський газ загрожує Росії позбавленням надприбутків і нинішнього впливу на Європу. Більше про це розповідається в статті «Робочий тиск».

З обранням нового керівництва фракції НУ-НС Віктор Ющенко остаточно втратив контроль над нею, пише «Газета 24». Щоб подібне не відбулося і з партією Президента, з неї, як зазначає далі видання, послідовно виживають «інакомислячих». Подробиці переповідаються в статті «Наша Україна: до заколоту все готове».

У зв'язку з кризою кількість людей, що потребують державних дотацій на оплату житлово-комунальних послуг, може вирости. Хто має право на одержання субсидії, як вона розраховується, які документи потрібно надати для її оформлення, в газеті «Факти» розповідає міністр праці і соціальної політики Людмила Денисова.

Газета «Сегодня» коментує рішення столичної влади зробити платними медичні послуги в державних лікарнях. На думку експерта видання, такими непопулярними методами київські градоначальники прагнуть перекрити бюджет і нажитися скрізь, де тільки можна. Заголовок публікації «Платна безплатна медицина».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

XS
SM
MD
LG