Доступність посилання

ТОП новини

«Ангели над Латвією». Доброчинність в умовах економічної кризи


Рига – Благодійництво не здатне вирішити економічні проблеми. Однак надана людиною пожертва може допомогти тому, кому вона вкрай необхідна, а також емоційно самому благодійнику. У Латвії в умовах кризи люди не втратили бажання допомагати іншим. Це засвідчила акція «Ангели над Латвією», коли благодійник міг стати ніби ангелом -охоронцем» для дітей, хворих на церебральний параліч.

Як би людині погано не було, але поряд є ті, кому набагато важче. Кому немає що їсти, одягнути, а також бракує коштів на операцію, від якої, можливо, залежить його життя.
Латвійці говорять, що у межах можливостей допомагають іншим. Є й такі, які не можуть дозволити собі пожертву або ж не довіряють благодійним акціям. А дехто взагалі не задумується над поняттям доброчинності.
Досить часто людям бракує інформації про те, що комусь необхідна допомога. Тому в Латвії відповідні акції проходять досить публічно і в їх організації задіяні як благодійні товариства, так і засоби масової інформації, банки та торгові мережі.
Ангели благодійництва розправили крила над Латвією
Благодійна акція «Ангели над Латвією», яка нещодавно відбулась в країні, засвідчила, що і в умовах кризи люди здатні співчувати тим, кому важче. Кожний, хто надав пожертву, отримував у подарунок ангела, якого зміг наклеїти на вікно будинку чи офісу. Це було добрим прикладом і благодійну справу підтримували інші. Тим самим над усією Латвією добрі ангели розправили свої крила.
У результаті акції було зібрано понад 750 тисяч доларів, необхідних для лікування п’ятьох діточок. Люди добре знали, що допомагають саме Давиду, Луїзі, Зані, Марісу та Янісу. Курс реабілітації деякі з них пройдуть у спеціальних клініках України.
Керівник латвійського благодійного порталу ziedot.lv Рута Діманте повідомила Радіо Свобода, що значна допомога отримується для лікування хворих на церебральний параліч латвійських дітей у Трускавці.
«Допомога дитині очищає людську душу»
Психологи кажуть, що, потрапивши у скрутне становище, більшість людей стають уважнішими до болю ближнього. Це підтвердила і керівник акції «Ангели над Латвією» Катріна Пастернака. За її словами, зараз активність більша, ніж у минулі роки. Коли люди, дізнаються про те, що необхідно допомогти, вони активно включаються у процес надання пожертви.
Однак не завжди допомога обмежується наданням коштів. Зокрема дитячі будинки потребують не тільки матеріальної, а й психологічної допомоги. Членам українського товариства з латвійського міста Єлгава про це добре відомо, оскільки вони є частими гостями місцевого дитячого будинку.
Керівник Єлгавського товариства «Джерело» Галина Юрчонок каже, що допомога дитині очищає людську душу.
Допомагайте — і негаразди не здаватимуться вам нездоланними. Допомагаючи, ви побачите світ іншими очима.
(Рига – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG