Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко нагородив низку діячів із нагоди Дня Соборності


Церемонія відбулася у відреставрованому Палаці Гетьмана Розумовського Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська фортеця» у Батурині.

Перед цим, на прес-конференції в Києві Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що Президент збирається нагородити орденом за заслуги третього ступеня зі співвласників компанії «РосУкрЕнерго».

У Секретаріаті Президента Радіо Свобода підтвердили, орденом за вагомий внесок у створення Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» планували нагородити Дмитра Фірташа.

Керівник Головної служби інформаційної політики Секретаріату Президента Лариса Мудрак сказала: «Передбачалося нагородження за саму побудову Фірташа. У списку були прізвища 5-6 підприємців та бізнесменів, які виділяли власні кошти на побудову Батурина та інших культурних об’єктів Президента».

Дмитро Фірташ на урочистостях не був присутній. Немає його прізвища і в президентському указі. Очевидно, зазначає Лариса Мудрак, «пан Фірташ просто відмовився від цієї нагороди».
XS
SM
MD
LG