Доступність посилання

ТОП новини

Уряд: Гінзбург повернули в Держкомархівів за рішенням суду


Ольгу Гінзбург поновили на посаді голови Державного комітету архівів України за рішенням суду, повідомили в Управлінні у зв’язках зі ЗМІ Кабінету Міністрів.

«Уряд на підставі рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, за скаргою Гінзбург, ухвалив рішення поновити її на посаді на своєму засіданні 21 січня», – мовиться в повідомленні.

Обурення з приводу цього рішення Кабміну висловили у фракції «Наша Україна – Народна самооборона». Зокрема, як заявив народний депутат Микола Кульчинський, «поновлення урядом на посаді голови Державного комітету архівів комуністки Ольги Гінзбург пояснюється лише одним – це подачка комуністам за їхні голоси під час голосування у Верховній Раді питань, які так потрібні БЮТ».

Комуністка Гінзбург раніше очолювала Держкомархівів – з 7 вересня 2006 року до 10 квітня 2008-го, коли її звільнили з цієї посади.

Міністр Кабміну Петро Крупко тоді повідомив, що Гінзбург звільнено у зв’язку з тим, що ця посада, за коаліційною угодою, віднесена до квоти фракції «Наша Україна – Народна самооборона».


Гінзбург також звинувачували в тому, що вона завжди відзначалася «відверто антиукраїнською позицією і публічно заперечувала факт геноциду українського народу 1932–1933 років».

Тим часом під керівництвом Олександра Удода, який є професійним істориком і який очолював держкомітет із квітня 2008 року до свого вчорашного звільнення, були зібрані й оприлюднені матеріали щодо Голодомору 1932–1933 років.

XS
SM
MD
LG