Доступність посилання

ТОП новини

Американці обрали собі першу красуню


Нью-Йорк – У Сполучених Штатах 22-річна Кейті Стам зі штату Індіана виборола титул «Міс Америка-2009».

Ось уже 88-ий рік розігрувався титул першої красуні Америки. Телеканал TLC, що транслює конкурс у прямому ефірі, не може поскаржитись на брак глядачів.

Можливо, дається взнаки традиція. Це ж не просто збирають красунь по всій країні. Конкурси проводять у кожному з 50 штатів, починаючи від місцевих, потім міські, окружні й так далі.

Дівчат, що виборюють титул королеви краси в усіх штатах, плюс столичний округ Колумбія, викликають до участі у фіналі всеамериканського конкурсу.

Довга дорога до перемоги

Перший тур – парад штатів, після чого суддівське журі та голосування глядачів відсівають більшість учасниць і залишають п’ятнадцять претенденток. Вони виходять на сцену спочатку у джинсах, потім – у купальниках бікіні, а наступний тур – у бальному вбранні.

У перебігу цих турів ще п’ятеро вибувають із боротьби. Далі починається конкурс талантів. Дівчата демонструють майстерність гри на музичних інструментах, співають, танцюють, показують спортивну вправність.

Не поталанило Ешлін Бетсон, міс Арканзас. Її бальне сріблясте плаття, прикрашене намистом, не сподобалося суддям, і хоча вона чудово грає на флейті, не дійшла до конкурсу талантів.

Міс Гаваї Нікол Фокс показала тррадиційний таїтянський танок, але пір’я сипалося з корони й спідниці, тож вона програла.

Врешті-решт, залишилося четверо фіналісток: Чейситі Хардман – міс Джорджа, Александра Гоффман – міс Південна Дакота, Аманда Тейпли з Алабами і Кейті Стам, яка й дістала титул Міс Америки, королеви краси.

Королева виграє чимало

Перший приз – студентська стипендія в 50 тисяч доларів.

Кейті Стам спеціалізується на вивченні комунікацій в університеті Індіанаполіса. Їй залишилося вчитися останній семестр, і вона мріє стати ведучою телевізійних новин.

За її словами, вона вже розрахувалася за навчання, але має намір використати нагороду для продовження курсу, щоб отримати ступінь доктора наук.

На другому місці опинилася Чейситі Хардман, отримавши стипендію 25 тисяч доларів.

Протягом року Міс Америка виступатиме у штатах, братиме участь у концертних виступах у військових частинах, включно з фронтовими, судитиме місцеві конкурси краси, збиратиме кошти на благодійні проекти, зароблятиме на рекламуванні товарів... І так – аж до наступного всеамериканського змагання. І лише тоді вона передасть корону своїй наступниці.
XS
SM
MD
LG