Доступність посилання

ТОП новини

Чи писав Віктор Пинзеник скандального листа Юлії Тимошенко? (Огляд преси)


Київ – Український істеблішмент здригнувся від гучного скандалу, причиною якого став лист, нібито написаний міністром фінансів Віктором Пинзеником на адресу Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, і був призначений дуже вузькому колу урядовців. Автор цього послання наводить шокуючі цифри катастрофічного стану, в якому нібито перебуває українська економіка, та робить висновок: держава перебуває на межі економічного краху. Графіки та аналітичні висновки свідчать: Україна потрапила у кризу, якої не переживала майже п'ятнадцять років. Проаналізувавши лист, журналісти газети «Україна молода» припускають, що він таки справжній. Про це стверджується у рубриці «Тривожні цифри».

У цьому ж числі «Україна молода» розповідає, що незабаром в уряді можуть з'явитися нові обличчя. За чутками, мають усі шанси «вилетіти» з посад керівники Мінюсту, МНС, Мінфіну, Мінекономіки, Мінприроди та Мінтрансу. Про тих, хто претендує на ці посади, можна прочитати в матеріалі «Після середи, в четвер».

«Якщо не вживати ніяких заходів, то Україну може настигнути колапс, соціальна деградація і спалахи громадської непокори». Про це в газеті «Факти» наголошує народний депутат від Партії регіонів Сергій Льовочкін. Заголовок інтерв’ю «У разі дефолту українцям доведеться не жити, а боротися за існування».

«Нова газета» стверджує, що фінансова криза обійшла б Україну стороною, якби не тотальна стагнація органів влади та їхня нездатність виконувати безпосередні обов’язки. Нацбанк, на думку газетярів, не виняток. Було б вже добре, коли б він не заважав країні в умовах кризи. Натомість, керівництво головного банку країни лише погіршує ситуацію. Як саме – в статті «Нацбанк за викликом».

В цьому ж числі «Нова газета», наводячи перелік вбитих за останні роки журналістів в Росії, переконує, що там фізичне знищення представників ЗМІ вже стало нормою. Але російське суспільство на це не реагує. Це своєрідний показник, коли люди не помічають тривожних симптомів і бачать навколо себе лише ворогів і чиєсь прагнення дискредитувати їхню країну. Заголовок публікації – «Полювання на журналістів».

Газета «Голос України» нагадує, що сьогодні – 91-ша річниця битви під Крутами. Видання пише, що увесь цей час довкола тих подій тривають дискусії. Є дві найпоширеніші версії. Перша: крутяни, що полягли під час боїв, – це жертви, безневинно принесені невідомо для чого. Згідно з другою версією, всі загиблі під Крутами – герої, свідомі воїни і приклад для наслідування. До якої з версій схиляється автор статті, свідчить заголовок: «Ми маємо подвиг молодих людей, якими керувала ідея незалежності».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG